MT: Stadiul lucrarilor la Autostrazile Transilvania si Orastie - Sibiu |
Infrastructura Publicat de Camelia Pantel 15 Iul 2016 16:21 |
Lucrarile de refacere a Lotului 3 al Autostrazii Orastie - Sibiu, executate in regie proprie de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), sunt in desfasurare si urmeaza sa fie definitivate in luna septembrie 2016, fiind demarate in aprilie a.c. In acest sens, Sorin Buse, ministrul Transporturilor, a adus precizari suplimentare despre lucrari intr-un dialog cu reprezentantii CNADNR declarand: „Termenul pentru reconstructia celor 200 de metri de pe Orastie - Sibiu se mentine. Se va face expertiza pentru intreg lotul, iar daca apar probleme le vom remedia pe parcurs, fara a afecta traficul. Reparam ce nu au facut altii, din pacate, dar pe banii lor. Nu trebuie sa existe nicio abatere de la termenul de finalizare inaintat si pentru cea mai mica intarziere va rog sa-mi prezentati solutiile”. Valoarea contractelor a fost estimata la 3,7 milioane de lei (fara TVA), suma fiind asigurata din garantiile de buna executie ale constructorului, care au fost executate de catre CNADNR.
Pe segmentul Gilau - Nadaselu al Autostrazii Transilvania, care are 8,7 km, sunt in desfasurare lucrari pe Tronsonul 3A1 (km 0+000 - km 8+700), acestea urmand a fi definitivate pana la finele anului in curs, in acest interval fiind inclusa si constructia nodului rutier Nadaselu, de la km 8+550 (culoar suplimentar), de pe sectiunea 3A. In prezent, gradul de executie depaseste 77%, lucrarile fiind derulate de constructor intr-un ritm accelerat, chiar daca a fost nevoie sa fie scoase din fondul forestier 7,45 ha de padure.
Tot pe Autostrada Transilvania, in sectorul Sebes - Turda, se lucreaza la patru loturi, interventiile aflandu-se in diferite stadii de executie. Pentru Lotul 1, care are 17 km si include si nodul directional Sebes, a fost emisa autorizatia de construire pentru sectiunea A, iar constructorul urmeaza sa antreneze cat mai curand toate resursele la capacitate maxima. In cazul Lotului 2, care are o lungime de 24 km, se lucreaza intens de mai bine de o luna, in acest interval fiind necesar sa se investigheze si sa se descarce de pe traseul autostrazii zece situri arheologice ce dateaza din epoca neolitica. La Lotul 3, se executa lucrari pe o lungime de 12,45 km, iar pentru Lotul 4 a fost emisa si o autorizatie de construire pentru lucrari suplimentare, pe aceste doua suprafete gradul de finalizare fiind de 50%.
Toate cele trei lucrari au fost vizitate, recent, de ministrul Transporturilor, Sorin Buse, care a efectuat o deplasare la fata locului impreuna cu directorul CNADNR, Catalin Homor si alti reprezentanti ai acestei institutii.
|