Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - FRIGOTEHNICA, cu afaceri de 32 milioane euro, intra in proprietatea VINCI Energies
FRIGOTEHNICA, cu afaceri de 32 milioane euro, intra in proprietatea VINCI Energies
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Stelian DINCA 09 Aug 2021 07:35
ROCA Investments, parte din Impetum Group, anunta intrarea Frigotehnica, lider national si regional pe piata solutiilor de frig, in grupul VINCI Energies, parte a grupului VINCI, lider mondial in concesiuni, constructii si energie. Tranzactia va fi analizata de Consiliul Concurentei si va deveni efectiva in momentul obtinerii aprobarii.
„Aceasta tranzactie reprezinta o validare concreta din partea pietei pentru ROCA, dar si confirmarea indeplinirii misiunii noastre de a duce companiile in care investim la urmatorul nivel. Exiturile nu definesc modelul nostru de business, insa atunci cand apar oportunitati din care toate partile au de castigat, ele trebuie luate in considerare. Desi au existat mai multi potentiali cumparatori, in alegerea partenerului potrivit ne-am bazat pe criteriul de a asigura evolutia companiei pentru indeplinirea misiunii Frigotehnica si in concordanta cu valorile ROCA Investments si ale grupului Impetum din care ROCA face parte.” a adaugat Rudi Vizental, CEO ROCA Investments.
Pentru VINCI Energies, achizitia Frigotehnica este un important pas strategic pentru dezvoltarea in Romania si in CEE.
„Odata cu achizitia Frigotehnica, extindem portofoliul activitatilor noastre in Romania si suntem incantati sa primim in grupul nostru un jucator regional important cu experienta vasta in solutiile de frig”, spune Eric Devigne, director general VINCI Energies Europa Centrala si de Est.
Investitia ROCA in Frigotehnica in urma cu trei ani a insemnat inceputul unei perioade de restructurare financiara, operationala si eficientizare pe toate palierele de business, in urma careia compania a devenit lider in industria frigului atat pe plan national cat si regional. Daca in 2018, Frigotehnica avea o cifra de afaceri de €18 milioane, era supraindatorata si inregistra pierdere, in prezent Frigotehnica are afaceri de peste €32 milioane si are perspective de crestere.
„Tranzitia Frigotehnica catre o companie internationala, are la baza aceleasi principii de parteneriat asumate cu ROCA: continuitate si evolutie.” a spus Ionut Bindea, Investment Manager ROCA Investments, Presedinte al Consiliului de Administratie Frigotehnica.
Investitiile ROCA sunt parteneriate care nu au termen de expirare, ci un ritm de dezvoltare si un ciclu de viata dictat de stadiul de evolutie al companiei si nevoia ecosistemului antreprenorial pe care ROCA il cultiva.
„Suntem mandri ca atat Frigotehnica cat si ROCA realizeaza un pas important astazi. Frigotehnica ramane o companie romaneasca si se va bucura de anvergura internationala pentru realizarea misiunii sale de a deveni un centru de excelenta in frig pentru Europa Centrala si de Est.” a spus Rudi Vizental, CEO ROCA Investments.
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
theda mar
strabag nivel 1
quadratum
Acvatot 2019
MAKITA
ness project
Ubitech
konsent
CDS
leviatan
siniat
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
noark
viarom
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander