Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - REHAU Building Solutions: Piata de instalatii isi mentine trendul ascendent in 2022
REHAU Building Solutions: Piata de instalatii isi mentine trendul ascendent in 2022
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 07 Apr 2022 06:45
Cresterea de 5,9% a volumului lucrarilor de constructii noi din 2021, comparativ cu anul anterior, a determinat o crestere semnificativa pe piata de instalatii, tendinta ascendenta ce este foarte posibil sa se mentina si in 2022, desi contextul general face destul de dificila realizarea de previziuni, spune Laurentiu Chiriac, Head of Building Solutions Division la REHAU Romania, unul dintre marii furnizori de solutii pentru instalatii sanitare si termince din PE-Xa. In acest context, in 2021 cifra de afaceri a companiei a inregistrat o crestere de doua cifre si o imbunatatire a profitabilitatii.
"Pentru 2022, estimam ca trendul va ramane pozitiv, cu o crestere valorica sustinuta, datorata in primul rand majorarii indicelui general al preturilor, dar si unei evolutii moderate a cererii. De asemenea, ne asteptam si la o echilibrare intre volumul constructiilor rezidentiale si de birouri, dupa ce dezvoltarile office au incetinit semnificativ in ultimii doi ani, in contextul efectelor pandemiei", a declarat Laurentiu Chiriac.
Potrivit managerului, segmentul de tevi este, in continuare, dominat de sistemele PP-R, insa cota sistemelor PeX creste constant, de la un an la altul. Categoria tip PE-Xa, cea mai inalt calitativa, incepe sa fie tot mai solicitata in proiecte - atat rezidentiale, cat si industriale, devenind un standard al sistemelor PeX, datorita caracteristicilor sale. Tevile tip PE-Xa ofera durabilitate si rezistenta la coroziune, iar instalarea lor este mult mai usoara.
 
 
"De exemplu, sistemul universal pentru apa potabila si incalzire RAUTITAN, de la REHAU, utilizeaza conducte de tip PE-Xa, fiind solutia optima pentru cele mai riguroase cerinte constructive atat pentru incalzirea cu radiatoare, cat si pentru alimentare cu apa. De asemenea, sistemul REHAU raspunde cererii crescute a consumatorilor pentru igiena apei potabile si foloseste, inca din 2011, fitingurile fara plumb, care a fost adaugat pe lista substantelor cu risc potential in 2018", a explicat reprezentantul REHAU.
Pentru perioada urmatoare, Laurentiu Chiriac se asteapta ca piata sa ramana orientata catre calitate, inovatie si produse care inglobeaza tehnologii noi. Totodata, a sesizat o preocupare din ce in ce mai mare pentru solutiile prietenoase cu mediul si care contribuie la reducerea consumului de energie.
"Sistemele de incalzire-racire in suprafete de la REHAU indeplinesc cele mai inalte standarde in ceea ce priveste eficienta energetica a cladirilor si contribuie, totodata, la reducerea costurilor cu energia. Sistemele de racire si incalzire de la REHAU economisesc cu pana la 25% mai multa energie comparativ cu sistemele traditionale de incalzire pe gaz", a precizat managerul.
 
 
Planuri pentru 2022: intarirea portofoliului de parteneri si dezvoltarea unui hub regional
In acest an, Divizia Building Solutions are ca obiectiv principal extinderea portofoliului de parteneri autorizati si se va concentra pe segmentul apei potabile, in directia asigurarii calitatii acesteia.
La nivel de grup, REHAU are in vedere o investitie in procesul local de aprovizionare. "Urmeaza sa demaram lucrarile de constructie ale hubului regional in Sibiu, care va contribui la cresterea capacitatilor de productie, servicii si logistica din Romania, pentru a deservi mai bine si mai rapid atat clientii locali, cat si pe cei din Europa de Est. Investitia ajunge la circa 10 milioane de euro. De asemenea, avem in vedere reorganizarea spatiilor de birouri, astfel incat sa fie adaptate la nevoile angajatilor nostri, pentru a crea un mediu de lucru cat mai primitor si accesibil. Vom inaugura in cladirea de birouri si un showroom in care vor putea fi vazute solutiile REHAU", a mai spus Laurentiu Chiriac.
In topul livrarilor REHAU Building Solutions se afla sistemul de incalzire in pardoseala cu ajutorul termostatului Nea Smart 2.0, care poate fi controlat de la distanta si ajuta la sporirea eficientei energetice a cladirii si reducerii costurilor la energie. De asemenea, potrivit datelor companiei, cererea este in crestere si pentru celelalte solutii smart de la REHAU, cum ar fi RE.GUARD - sistem pentru prevenirea pagubelor cauzate de scurgerile de apa sau RE.SOURCE - bateria de chiuveta smart pentru bucatarie. Totodata, sistemul RAUTITAN din aliaj de bronz industrial fara plumb, cu rezistenta mare la coroziune si care asigura siguranta pe termen lung, a reprezentat un motor important de crestere pentru divizia REHAU Building Technologies.
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
MAKITA
Ubitech
noark
strabag nivel 1
theda mar
EDIT-Structural
rigips
viarom
Acvatot 2019
BogArt
concelex
ERBASU CONSTRUCT
konsent
CDS
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
siniat
ness project

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander