Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - ALASKA: Nou centru de distributie si expertiza extinsa in industria de fotovoltaice
ALASKA: Nou centru de distributie si expertiza extinsa in industria de fotovoltaice
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 17 Apr 2023 06:20
Dupa 10 ani de activitate pe piata din Romania, Alaska Fotovoltaice este un nume de referinta pentru companiile din domeniu. In aceasta perioada, compania a oferit suport constant clientilor sai, ceea ce s-a reflectat pozitiv la nivelul vanzarilor din ultimii ani. In calitate de importator direct si distribuitor catre revanzatori si instalatori, Alaska Fotovoltaice a beneficiat si de contextul evolutiei excelente a cererii din domeniu.
"Piata de echipamente fotovoltaice a inregistrat, in ultimii ani, o crestere exponentiala, astfel ca si cifra noastra de afaceri a evoluat in concordanta. Grupul Alaska Fotovoltaice a cunoscut o dezvoltare sustinuta in toate tarile in care activam. In Romania avem o echipa exceptionala, piata este in crestere, ne-am extins parteneriatele strategice externe, dar si pe cele cu companiile care instaleaza in Romania. Prin urmare suntem siguri ca vom ajunge sa depasim obiectivele de afaceri stabilite pentru acest an", a declarat Matei Neagu (foto sus), directorul comercial al Alaska Fotovoltaice.
Compania comercializeaza toata gama de echipamente necesare unei instalatii fotovoltaice, importand reperele principale care se regasesc intr-un sistem fotovoltaic. Astfel, brandurile de panouri fotovoltaice livrate de Alaska Fotovoltaice in Romania, cu livrare direct din stocul companiei, sunt: CanadianSolar, Eging PV, Trina Solar si MyLight Systems.
"Este important de mentionat faptul ca fiecare brand in parte are o serie de caracteristici tehnice care trebuie luate in considerare atunci cand este dimensionat sistemul fotovoltaic. In general, un utilizator final discuta despre puterea in Wp (Watt Peak) astfel ca, pentru a acoperi cererea variata, avem panouri fotovoltaice cu o putere instalata cuprinsa intre 380 Wp (utilizate in general in proiectele Casa Verde) si 600 Wp (folosite cu precadere la proiecte industriale, parcuri fotovoltaice, hale etc.)", a precizat Daniel Nica, reprezentant al departamentului comercial al Alaska Fotovoltaice.
Alaska Fotovoltaice a inchiriat, recent, un depozit de 8.000 mp in cadrul parcului logistic VGP Park Bucuresti Nord, pentru extinderea operatiunilor sale de logistica, depozitare si distributie a produselor de energie regenerabila: panouri si sisteme solare fotovoltaice, invertoare, acumulatori, structuri de sustinere si accesorii.
 
Solutii adaptate fiecarui tip de proiect
Potrivit datelor companiei, la proiectele rezidentiale, unde sunt necesare sisteme fotovoltaice cu o putere instalata de 3 pana la 20 kWp, sunt instalate, in general, in aceasta perioada, panourile fotovoltaice CanadianSolar 380Wp si cele de la MyLight Systems de 405Wp. Acestea din urma prezinta un interes suplimentar din partea utilizatorului final, datorita garantiei de 25 ani oferite de producator.
In cazul ansamblurilor rezidentiale mai mari sau proiectelor industriale de mici dimensiuni, cu puteri intre 20 kWp si 100 kWp, cererea este in general pentru panouri fotovoltaice cu putere de 405 Wp pana la 500 Wp. In functie de bugetul si spatiul alocat pentru montarea panourilor, cererea principala in aceasta perioada este pentru panourile fotovoltaice MyLight Systems 405 Wp si gama CanadianSolar 455Wp.
Pe de alta parte, pentru proiecte ce depasesc 100 kWp (hale si/ sau parcuri fotovoltaice), unde spatiul permite montarea panourilor mai mari ca dimensiuni/ watt, se opteaza pentru sistemele CanadianSolar de 550/600 Wp.
"Este destul de dificil de impartit echipamentele de mai sus in procente din vanzarile totale, avand in vedere si faptul ca tehnologia avanseaza foarte rapid in domeniul nostru. Spre exemplu, un panou fotovoltaic MyLight Systems avea o putere instalata de 330 Wp, cu un an in urma. Astazi, acelasi panou cu aceleasi dimensiuni (aspect foarte important) produce 405 Wp si are o garantie de 25 ani fata de 20 de ani cu ceva timp in urma", a explicat Matei Neagu.
 
Sisteme de montaj adaptate pentru fiecare structura de baza
Conform reprezentantilor Alaska Fotovoltaice, un aspect important in montarea unui sistem fotovoltaic este reprezentat de sistemul de sustinere sau structura de montaj. Compania este distribuitor oficial al sistemelor de montaj K2 Systems, inca din 2003, la nivel de grup. Pe scurt, sistemele de montaj se impart in urmatoarele categorii:
  • Structura pentru acoperis tip tabla;
  • Structura pentru acoperis tip tigla;
  • Structura pentru acoperis plat;
  • Structura de montaj la sol.
  •  
"Structura de montaj pentru acoperis tip tabla este utilizata in general in proiecte rezidentiale, dar si industriale, acolo unde acoperisul halelor permite. Aici putem aminti modelele K2 Systems MiniRail sau SolidRail, acestea fiind printre cele mai cerute in Romania.
Structura pentru acoperis tip tigla este utilizata in general pentru instalatiile rezidentiale si face parte din gama K2 Systems SolidRail.
Structura de montaj pentru acoperis plat este folosita in situatiile in care avem acoperis tip terasa. Cele mai solicitate in Romania sunt echipamentele K2 Systems D-dome sau S-dome.
Structura de montaj la sol este utilizata pentru parcurile fotovoltaice. In general, aceste tipuri de echipamente se dimensioneaza in functie de fiecare proiect in parte", a explicat Daniel Nica.
 
Invertoare ONGRID pentru toate echipamentele
Cea mai importanta componenta dintr-un sistem fotovoltaic este invertorul. Invertoarele ONGRID sunt utilizate in sistemele racordate la retea, acolo unde utilizatorul poate sa devina, daca isi doreste, prosumator. Cu alte cuvinte, poate injecta energie electrica in sistemul fotovoltaic. Invertoarele ONGRID sunt de doua tipuri: 
• invertoare centrale - productia panourilor fotovoltaice este gestionata pe string-uri (grupe de panouri). Alaska Fotovoltaice comercializeaza astfel de echipamente in Romania in principal de la producatorul Solis, avand garantii de 5 pana la 10 ani.
• microinvertoare - productia panourilor este gestionata individual, fiecare panou fotovoltaic avand, astfel, un randament crescut si deci, o productie mai mare. Microinvertoarele Enphase (producator de origine americana) au o garantie de 25 de ani si sunt, de altfel, cele mai solicitate echipamentele pentru sistemele fotovoltaice rezidentiale de pana la 20 kWp.
"In ceea ce priveste zonele geografice in care sunt solicitate si implicit montate de catre partenerii nostri echipamentele fotovoltaice am observat o cerere crescuta in zonele urbane si periurbane din toata tara, cu precadere in zonele unde avem orase universitare si un venit peste medie. Interesant este, in acelasi timp, si faptul ca avem o cerere crescuta in zonele unde locuitorii lucreaza sezonier in afara tarii. E un semn ca utilizatorul final aplica tot mai mult ceea ce a invatat si vazut in tarile vestice, acolo unde piata este deja dezvoltata. Suntem siguri ca, la un moment dat, majoritatea caselor din Romania vor avea energie electrica gratuita, de la panouri fotovoltaice, iar noi suntem aici pentru a face posibil acest lucru", a declarat Matei Neagu.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
noark
ness project
CDS
strabag nivel 1
quadratum
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
MAKITA
concelex
EDIT-Structural
siniat
viarom
rigips
Ubitech

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander