APPCR: Dublare consum de energie electrica, iar 81% din surse vor fi regenerabile |
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de AG&F 20 Iun 2022 11:14 |
UE s-a angajat sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 55% fata de 1990 pana in 2030, o etapa cheie in atingerea neutralitatii climatice in 2050, a semnalat recent Cristian Gheorghe, presedintele Asociatiei Profesionale a Producatorilor de Cabluri din Romania (APPCR), in cadrul evenimentului Innowave Summit 2022, desfasurat la Cluj (una dintre conferintele semnificative din Europa de Sud-Est, dedicate high-tech). Potrivit scenariilor prezentate de Comisia Europeana, aceste transformari necesita o crestere a consumului pana la 6800 TWh de la mai putin de 3000 TWh in prezent, din care energia eoliana va reprezenta 50% din acest mix cu total energii regenerabile de aproximativ 81%.
„Retelele de foarte mare capacitate sunt vitale pentru a alimenta o Europa mai ecologica, digitala si mai sustenabila. Acest lucru necesita o infrastructura de fibra de inalta calitate, fiabila, eficienta din punct de vedere energetic, care utilizeaza materiale ecologice si reduce emisiile de-a lungul lantului de aprovizionare. Retelele de telecomunicatii cu fibra optica sigure, fiabile, robuste, durabile si de inalta calitate vor pune bazele activitatilor din ce in ce mai digitalizate, in conformitate atat cu Pactul ecologic european, cat si cu strategia digitala. In acest context, companiile membre ale asociatiei ofera intreaga gama de cabluri de alimentare necesare pentru a permite trecerea catre neutralitatea carbonului”, a declarat Cristian Gheorghe.
Presedintele APPCR a subliniat angajamentul companiilor membre ale Asociatiei de a actiona intr-un mod responsabil din punct de vedere ecologic si social, avand in vedere doua directii strategice: aplicarea legislatiei privind sanatatea si mediu si asigurarea unei productii de cabluri durabile, ecologice si sigure, respectiv reducerea amprentei produselor si a fabricilor lor asupra mediului.
„Industria cablurilor este pregatita sa furnizeze solutii inovatoare cu emisii scazute de carbon pentru a implementa retele de electricitate si comunicatii bazate pe surse regenerabile, eficiente din punct de vedere energetic, mai inteligente, mai sigure si durabile, care sunt esentiale pentru atingerea emisiilor de carbon”, a adaugat Cristian Gheorghe.
|