Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - ATU TECH: Piata de sisteme de securitate a inregistrat o crestere de 20% in 2022
ATU TECH: Piata de sisteme de securitate a inregistrat o crestere de 20% in 2022
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 20 Dec 2022 13:27
Piata locala de sisteme de securitate a crescut anul acesta cu aproximativ 20%, potrivit estimarilor Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din Romania. Contextul socio-economic din acest an a influentat perceptia romanilor asupra sigurantei proprii, acestia investind in sisteme de protectie avansate.
Anul acesta, clientii a2t.ro si-au dorit sisteme de securitate mai performante, cu camere de supraveghere care pot inregistra imagini color chiar si pe timpul noptii, cu solutii care contin soft-uri de tip AI, Deep Learning si analiza video, ce permit o analiza mai buna a imaginii, care fac diferenta intre oameni, animale, autoturisme si pot face detectie inteligenta la miscare, crescand astfel nivelul de acuratete al alarmelor trimise si imbunatatind semnificativ sistemele de securitate.
Potrivit specialistilor Atu Tech, piata de sisteme de securitate din Romania este mai aproape de maturitate, principalele categorii de consumatori avand o minima educatie a preventiei. Acest lucru se observa si in alegerile de zi cu zi ale clientilor, care nu mai cumpara cele mai ieftine solutii, ci cauta produse de calitate, dar si complementare, pentru a avea sisteme cat mai profesionale: cumpara switch-uri de calitate, cabinete RACK, doze de conexiuni speciale pentru camerele de supraveghere etc.
In ceea ce priveste dezvoltarea tehnologica si noutatile aparute anul acesta de la producatori, cele mai noi camere de supraveghere au iluminare duala pe timpul noptii. Adica pot sa inregistreze imagini cu infrarosu si sa comute pe modul LED color doar atunci cand detecteaza miscare.
De asemenea, un alt tip de camera de supraveghere a inceput sa apara pe piata folosind termenul „Active Detterence Camera” - aceasta camera vine echipata cu tehnologie FULL COLOR, dar si cu iluminare rosie - albastra, pentru a simula luminile unei masini de politie, si cu un difuzor puternic care poate sa avertizeze intrusii ca sunt supravegheati.
O tendinta importanta care s-a evidentiat anul acesta a fost in zona camerelor 4G cu panou solar, in contextul in care tot mai multi oameni cauta sa isi securizeze casele de vacanta sau terenurile de agrement.
 
Atu Tech investeste 2 milioane de euro in gama proprie de produse SAFER, dublu fata de anul trecut
In acest context de crestere, Atu Tech a investit anul acesta 2 milioane de euro, dublu fata de anul trecut, in gama proprie de produse SAFER, sub care sunt comercializate echipamente de securitate si accesorii, de control acces, camere termale si produse de monitorizare a temperaturii, la o calitate premium si cu un pret accesibil.
Dublarea investitiei are loc pe fondul diversificarii gamei de produse SAFER.
„Brandul SAFER este in continua dezvoltare. Am investit mult in diversificarea gamei de produse, dar si in promovarea brandului in plan national. Gama SAFER include acum peste 600 de repere active: de la camere de supraveghere analogice, la camere IP, sisteme de inregistrare DVR/NVR, videointerfoane, monitoare, control acces, surse de alimentare si alte accesorii pentru CCTV. Iar anul acesta am introdus in portofoliu camere de supraveghere cu iluminare LED, FULL COLOR si cu senzori STARLIGHT performanti, o gama noua de videointerfoane si camere de supraveghere 4G cu sau fara panouri solare”, spune Sorin Felea, director Atu Tech, mentionand ca brandul SAFER si-a consolidat pozitia pe piata si vanzarile sunt in continua crestere, fiind cu 50% mai mari fata de 2021.
Cat priveste evolutia vanzarilor totale ale Atu Tech in 2022, compania a atins deja cresterea previzionata la inceputul anului, de peste 15%.
„Am atins cifrele previzionate la inceputul anului si am avut o crestere importanta datorita introducerii de sisteme fotovoltaice in gama noastra. Investitiile cele mai importante au fost in stocuri, depozit, platforma website si in automatizari de procese interne. Cele mai mari provocari anul acesta au fost imbunatatirea fluxului de lucru, dezvoltarea software si mutarea intr-un sediu nou, cu tot ce implica depozit, produse, birouri, angajati”, mai spune Sorin Felea.
 
TotalEnergiesSISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
DRS
konsent
AED
CDS
strabag nivel 1
SSAB
BogArt
concelex
VEGO
rigips
ELECTROGRUP
noark
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
EURO BUILD
SIGM
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
Ubitech
leviatan
GEWISS
MCA
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<