Agenda Constructiilor
Vineri, 22 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - E.ON are in dezvoltare 45 de proiecte de productie a energiei din surse solare
E.ON are in dezvoltare 45 de proiecte de productie a energiei din surse solare
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 19 Aug 2020 05:24
Compania de energie E.ON are in dezvoltare 45 de proiecte de productie a energiei din surse solare pentru clienti din diverse sectoare ale economiei. Din 2018 pana in prezent, E.ON a dezvoltat, in total 74 de asemenea proiecte, 29 fiind deja finalizate, conform unui comunicat al producatorului.
In cadrul acestor investitii au fost montate circa 25.000 de panouri fotovoltaice pentru 58 de companii din cele mai performante industrii precum auto, chimie si petrochimie, alimentara, centre de logistica, centre comerciale si cladiri de birouri, mari retaileri si alti producatori industriali din industrii diverse. Puterea nominala totala a centralelor fotovoltaice predate la cheie de E.ON este de 6.734 kWp, iar productia acestora este de 9.550 MWh pe an.
"Impreuna cu clientii nostri, ne-am angajat sa cream o lume a energiei mai verde si mai sustenabila. Adoptarea solutiilor noastre de generare fotovoltaica de catre companii romanesti, lideri in sectoarele lor, arata ca suntem pe drumul cel bun. Numai prin proiectele finalizate pana acum vor fi reduse emisiile de dioxid de carbon cu peste 6.000 de tone pe an", a declarat Catalin Iordache, directorul general al E.ON Energie Romania.
Pentru Dedeman, liderul national in retailul materialelor de constructii si al amenajarilor interioare, E.ON este in curs de a finaliza instalarea a 16 centrale fotovoltaice la magazinele companiei, care vor genera 3.750 MWh anual. Puterea totala instalata va fi de peste 3 MWp si va asigura aproximativ 30% din consumul anual de energie electrica necesar desfasurarii activitatii magazinelor. Reducerea emisiilor de CO2 este estimata la 1.177 tone pe an.
Pentru compania bistriteana TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, E.ON a finalizat recent instalarea unuia dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice montate pe acoperisuri din Romania. Prin acest sistem, care produce 2.420 MWh pe an, Teraplast isi va asigura 11% din energia electrica necesara din surse regenerabile si isi va reduce emisiile de CO2 pe termen lung, pana la 660 de tone pe an. Sistemele de pe acoperisuri au o putere nominala de maxim 1.936 kWp putere instalata tensiune continua si 1.600 kWp putere instalata tensiune alternativa. Parteneriatul cu Teraplast continua, la acest moment aflandu-se in curs de implementare doua noi proiecte fotovoltaice, unul in municipiul Bistrita si altul in orasul Baicoi.
Odata cu finalizarea proiectelor pe care compania le are in curs de dezvoltare, productia totala de energie fotovoltaica va ajunge la 20.000 MWh pe an, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 8.800 tone pe an.
E.ON este angajata in reducerea emisiilor de dioxid de carbon, in 2017 compania adoptand in acest sens o strategie climatica. Solutiile de producere a energiei din surse regenerabile cum este energia solara sunt o parte importanta a efortului de decarbonare a economiei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMTotalEnergiesABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
ness project
EDIT-Structural
AED
concelex
viarom
theda mar
Acvatot 2019
quadratum
BogArt
SIGM
Ubitech
MAKITA
CDS
ELECTROGRUP
DRS
konsent
leviatan
VEGO
Arduro
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
strabag nivel 1
noark

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<