Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - PROMELEK XXI: Crestere de 10% a businessului, la circa 44 milioane euro, in 2023
PROMELEK XXI: Crestere de 10% a businessului, la circa 44 milioane euro, in 2023
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de AG&F 26 Mar 2024 13:52
Promelek XXI, companie cu o prezenta puternica in industria echipamentelor electrice din Romania, parte a grupului spaniol Elektra, si-a consolidat prezenta pe segmentul proiectelor de energie regenerabila si anunta o crestere cu 10% a cifrei de afaceri inregistrate in 2023. Astfel, compania a raportat un business de cca. 44 milioane de euro (cca. 218 milioane de lei), comparativ cu 40 de milioane de euro (cca. 200 milioane de lei) in 2022. 
“Intr-un context caracterizat de incertitudine, evolutia business-ului companiei noastre in anul 2023 a fost marcata de adaptabilitate si rezilienta. Schimbarile semnificative din piata si din canalele traditionale de vanzare ne-au determinat sa ne reevaluam si sa adaptam strategiile pentru a raspunde noilor conditii de piata. Cu investitiile in proiectele rezidentiale in scadere, am fost confruntati cu provocarea de a ne diversifica si extinde competentele. Prin accentul pus pe dezvoltarea abilitatilor noi si pe intelegerea mai profunda a schimbarilor din mediul de afaceri, am fost in masura sa identificam si sa exploatam noi segmente de piata care sa compenseze scaderea din zonele traditionale de activitate”, a declarat Karoly Nagy, Director General Promelek XXI.
Potrivit afirmatiilor sale, cresterea business-ului in 2023 a fost sustinuta de o cerere tot mai mare pentru proiecte si solutii de energie verde, dar si de modernizarea sistemelor de instalatii electrice in spitale si unitati de invatamant prin programele PNRR. Anul trecut, compania si-a majorat business-ul si pe segmentul e-commerce, raportand o crestere cu 13% a vanzarilor realizate prin platforma online proprie destinata clientilor B2B.
Promelek XXI dispune de o retea de cca. 2.000 de parteneri din toate zonele tarii, atat vanzatori specializati, cat si cu instalatori importanti, precum si marile lanturi de magazine. Aproape jumatate din business-ul companiei este realizat prin segmentul de proiecte – 45%, in timp ce divizia de distributie aduce un procent similar, iar cea de productie si echipare de tablouri electrice insumeaza cca. 10% din totalul business-ului. 
“Afacerile Promelek XXI au crescut intr-un ritm mai alert comparativ cu piata de profil, care a stagnat mai ales din cauza incetinirii proiectelor rezidentiale. Cu toate acestea, pentru acest an, estimam o crestere accelerata a proiectelor cu solutii eficiente energetic in Romania, odata cu accelerarea absorbtiei fondurilor europene. Astfel, piata de profil va fi marcata de o usoara crestere, sustinuta de dezvoltarea sectorului industrial, in timp ce segmentul rezidential va continua sa scada, fiind afectat si in acest an”, este de parere Karoly Nagy.
In ceea ce priveste planurile Promelek XXI pentru anul in curs, Directorul General al companiei a declarat ca va continua procesul de digitalizare, cu implementarea unor solutii robotizate menite sa accelereze tehnologizarea productiei si, nu in ultimul rand, compania isi va intensifica prezenta in piata prin solutii si servicii la cheie pe zona de proiecte de energie regenerabila. In ceea ce priveste businessul companiei, obiectivul este cresterea cu 20% a profitului operational si pastrarea ratei de profitabilitate din 2023 si in acest an.
“In 2024, ne propunem sa ne consolidam si mai mult expertiza in solutiile de eficientizare a consumului de energie electrica si de independenta energetica cu amprenta redusa, pentru a contribui la modernizarea infrastructurii energetice nationale si la optimizarea costurilor consumatorilor din Romania. Continuam sa ne extindem portofoliul de solutii pentru instalatiile electrice din spitale, scoli si iluminatul public, in cadrul programelor de reabilitare. Ne concentram, de asemenea, pe dezvoltarea competentelor specializate, precum obtinerea certificarilor pentru proiectarea si fabricarea tablourilor electrice destinate blocurilor operatorii din domeniul medical”, a incheiat Karoly Nagy.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
ness project
MAKITA
rigips
concelex
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
noark
siniat
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
theda mar
EDIT-Structural
Acvatot 2019
CDS
leviatan
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander