Agenda Constructiilor
Marti, 05 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - PROMELEK XXI: Productia de tablouri electrice va genera 15% din business
PROMELEK XXI: Productia de tablouri electrice va genera 15% din business
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 17 Mai 2023 13:23
Compania clujeana PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, a demarat un proces de investitii pentru dezvoltarea liniei de business dedicata productiei si echiparii de tablouri electrice de automatizare pentru liniile si utilajele de productie si previzioneaza ca, in urmatorii 3 ani, acest segment va reprezenta 15% din business-ul total.
„Segmentul de productie din cadrul companiei noastre presupune echiparea tablourilor electrice pentru linii de productie in diverse domenii. Pe scurt, achizitionam subansamble, pe care le integram in produsul finit si rezulta un tablou electric de automatizare. Acestea se echipeaza conform unor scheme electrice de automatizare incluse in softuri de specialitate care reprezinta suportul de lucru pentru echipamentele de automatizare pe care le utilizam. De asemenea, in cadrul acestei divizii, avem o paleta diversificata de servicii, cum ar fi pregatirea kit-urilor de cabluri, prelucrare mecanica, integrare software in echipamentele inteligente, montajul tablourilor pe echipamentele din cadrul liniilor de productie, punerea in functiune, precum si conectarea circuitelor de hidraulica si pneumatica acolo unde este cazul”, a declarat Remus Hategan, Director Executiv PROMELEK XXI.
Potrivit afirmatiilor sale, segmentul de productie a adus, in 2022, cca. 10% din business-ul companiei, situat la 40,5 milioane de euro. Mai mult de atat, business-ul de productie a raportat, in 2022, un avans cu 25% fata de 2021. Investitiile derulate de la inceputul anului, cat si diversificarea gamei de servicii va duce la o crestere a ponderii productiei in totalul afacerilor PROMELEK XXI, la cca. 15% in urmatorii 3 ani.
Pe segmentul de productie de tablouri electrice automatizate, PROMELEK XXI colaboreaza, in principal, cu doua mari companii producatoare din industria de prelucrare a pieselor metalice si cea de producere de utilaje pentru ambalajele din industria alimentara, dar are in plan extinderea activitatii odata cu noile investitii realizate. Astfel, compania vizeaza majorarea treptata a business-ului de productie de tablouri electrice prin parteneriate cu companii producatoare locale.
„Vizam segmentarea productiei in procese individualizate pe nevoile fiecarui client. Pana acum propuneam o solutie de ansamblu, la cheie, dar am observat o schimbare de paradigma in piata, astfel incat o sa abordam o strategie diferita oferind, atunci cand e cazul, doar unul dintre serviciile noastre, calibrandu-ne astfel exact pe nevoia clientilor nostri”, a adaugat Remus Hategan.
In vederea extinderii productiei, compania a realizat o investitie totala de cca. 200.000 de euro ce a presupus echiparea atelierului cu un utilaj de productie de serie, dar si extinderea spatiului de productie la aproximativ 1.800 mp. O data cu aceasta extindere, PROMELEK XXI va opera pe o suprafata totala de peste 10.000 mp in Cluj-Napoca si in Bucuresti, atat spatii de birouri, depozite, productie si showroom-uri.
„Odata cu noile investitii vom avea capacitatea de a accesa noi clienti din piata si de a prelua comenzi mai mari si mai complexe. In plus, integrarea noului utilaj de productie aduce cu sine o crestere a eficientei, alaturi de posibilitatea de a realiza mare parte dintre procese automat. Directia de dezvoltare prin investitii in tehnologie reprezinta, in continuare, preocuparea noastra principala. Noile bancuri de lucru echipate cu tablete pentru fiecare post, introducerea unui pachet de software care are rolul de eficientizare a timpilor si a calitatii muncii echipei, alaturi de noi echipamente automate de procese diverse pe care le avem in plan, sunt doar cateva exemple in acest sens. Toate acestea ne diferentiaza de multi competitori din piata, unde procesele sunt realizate manual”, a mai spus Remus Hategan.
Principalele provocari cu care compania s-a confruntat in consolidarea acestei noi directii de business au fost legate de lipsa fortei de munca si a personalului calificat in domeniul electric, precum si de oscilatiile in lantul de aprovizionare cu echipamentele destinate automatizarilor industriale.
„Atuurile noastre, in raport cu piata de profil, sunt echipamentele de productie de ultima generatie de care dispunem, flexibilitatea productiei prin impartirea acesteia in mai multe procese in functie de cerintele partenerilor nostri, capacitatea de a personaliza tablouri electrice de semi serie, precum si experienta echipei de lucru in automatizari complexe”, a concluzionat Remus Hategan.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
quadratum
rigips
FRONTALE
concelex
strabag nivel 1
MAKITA
noark
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
CDS
viarom
theda mar

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander