SCHNEIDER ELECTRIC estimeaza cresterea afacerilor locale in 2014 si 2015 |
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 31 Oct 2014 14:56 |
Vanzarile inregistrate de grupul francez Schneider Electric au crescut cu 4,5% in primele noua luni ale anului in curs, fata de aceeasi perioada din 2013, pana la aproximativ 18 miliarde euro, trendul ascendent al business-ului fiind raportat de managementul din Romania inclusiv la nivel local. "Schneider Electric Romania a inregistrat cresteri constante ale cifrei de afaceri de la un an la altul. Datorita evolutiei optime consemnate pe plan national in primele noua luni ale acestui an, estimam ca ne vom atinge obiectivul de crestere si in 2014, vizand un nou avans al afacerilor si anul viitor", a declarat Florentina Totth, presedintele Schneider Electric Romania si Republica Moldova. Potrivit datelor disponibile pe portalul Ministerului Finantelor Publice, afacerile companiei au crescut cu 10% in 2013 fata de anul anterior, pana la 47,8 milioane de euro, evolutie consecutiva unor majorari de 6,7% in 2012 fata de 2011, respectiv de 17,3% in 2011 comparativ cu nivelul din 2010. Principalele obiective stabilite de conducerea subsidiarei locale a grupului francez pentru activitatea din Romania in 2015 sunt reprezentate de lansarea unor noi produse si expansiunea portofoliului local, precum si de extinderea echipei si dezvoltarea business-ului in zona de servicii.
Dinamica superioara a cererii din domeniul industrial
Pe piata autohtona, Schneider Electric ofera solutii pentru cinci segmente finale: energie si infrastructura, industrie, cladiri comerciale, centre de date si pentru sectorul rezidential, acestea fiind responsabile pentru 72% din consumul total de energie la nivel mondial. Totusi, potrivit datelor Schneider Electric Romania, sectorul industrial a inregistrat cea mai semnificativa dinamica din portofoliul companiei in toamna acestui an. "La targul IEAS, ce a avut loc in luna septembrie a.c., am prezentat o serie de produse destinate producatorilor din industrie. De exemplu, am lansat noua generatie de automate programabile Modicon, care vor aduce o contributie majora la revolutionarea sectorului automatizarilor industriale. Noile produse au o viteza de calcul de pana la zece ori mai mare fata de celelalte automate existente pe piata, o interfata revolutionara (mult mai usor de utilizat), o conectivitate superioara, precum si un soft de programare gratuit, care nu necesita pregatire speciala sau training. Tot in cadrul IEAS am prezentat telecomanda radio Harmony eXLhoist, o solutie completa pentru controlul intuitiv si fiabil al podurilor rulante si macaralelor, care asigura protectie superioara operatorului si masinii. Un alt produs nou este variatorul de viteza Altivar Process, cu functii de monitorizare in timp real a proceselor industriale", a precizat Florentina Totth.
Evolutie optima pe piata echipamentelor electrice, la noua luni
In opinia managerului Schneider Electric Romania, piata locala a echipamentelor electrice si pentru automatizari s-a inscris pe un trend ascendent atat din punct de vedere valoric, cat si cantitativ, in primele noua luni ale acestui an. "Se observa, in acest domeniu, o usoara consolidare in urma crizei, trendul actual fiind de crestere, care speram sa se accentueze in 2015. In acelasi timp, exista sectoare ce s-au dezvoltat inclusiv in perioada recesiunii si care isi continua evolutia, cum ar fi cel al eficientei energetice, pentru care oferim o gama diversa de echipamente, servicii si solutii. Acest domeniu si-a inceput trendul ascendent in timpul crizei, cand companiile si persoanele fizice au constientizat necesitatea reducerii consumului de electricitate. Sectorul continua sa se dezvolte, atat datorita popularizarii conceptului de eficienta energetica in randul companiilor si persoanelor fizice care doresc sa-si optimizeze consumul, cat si datorita obiectivelor stabilite de Uniunea Europeana", a explicat Florentina Totth. De asemenea, managerul este de parere ca, pentru ca Romania sa se alinieze standardelor europene si sa atinga obiectivele UE in domeniul eficientei energetice a constructiilor, este nevoie de stimulente si facilitati specifice atat pe piata cladirilor comerciale, cat si pe segmentul rezidential. Pentru informatii suplimentare, click aici!
|