SIEMENS: Perspective favorabile in urmatorii 5 ani pe piata de automatizari |
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 11 Oct 2021 06:48 |
Pietele de automatizari si instalatii de curenti slabi au avut evolutii bune in 2020 si in primele opt luni din 2021, in linie cu traiectoria favorabila pe care se inscrie sectorul constructiilor, care genereaza cea mai mare parte a cererii pentru astfel de sisteme. Perspectivele pentru urmatorii 5 ani raman, in continuare, favorabile, potrivit lui George Zapan, Business Unit Head - Building Products din cadrul Siemens SRL, avand in vedere accentul tot mai mare care se pune pe sisteme integrate si solutii de management al cladirilor ce pot livra eficienta energetica, emisii reduse de carbon, dar si confort si siguranta pentru ocupanti.
"In pofida situatiei create de Covid-19, piata de automatizari si cea a instalatiilor de curenti slabi au avut o evolutie buna in ultimii doi ani, datorita faptului ca toate proiectele de constructii in care aceste sisteme sunt solicitate nu au fost blocate, inchise sau amanate. Cele mai solicitate sisteme au fost cele dedicate detectiei si alarmarii la incendiu si la efractie, de control acces, stingere cu gaze naturale si chimice a inceputului de incendiu, precum si automatizarea instalatiilor de HVAC. O crestere semnificativa a avut si pe segmentul de management al instalatiilor de HVAC si curenti slabi, Desigo CC si Cerberus DMS", a precizat George Zapan.
In aceasta perioada, divizia Business Unit Head - Building Products din cadrul Siemens SRL participa la realizarea de proiecte industriale complexe, unde asigura solutii integrate pentru sistemele HVAC si de curenti slabi, sisteme de detectie si alarmare la incendiu, de alarmare publica si de management al accesului in camere cu controlul instalatiilor de iluminat, al instalatiilor de incalzire/ racire si de ventilare.
"Avem proiecte unde implementam sisteme de detectie si alarmare la incendiu ce sunt monitorizate prin aplicatia de cloud, Cerberus Portal. Aceasta ofera o foarte mare flexibilitate firmelor de mentenanta prin monitorizarea online, asigurand eficienta si costuri reduse de exploatare a acestor instalatii, cu avantaje economice majore pentru clientul final", a subliniat George Zapan.
Printre cele mai importante proiecte care vor beneficia de sisteme de automatizare (BMS), control acces si detectie si alarmare la incendiu Siemens se afla complexul de birouri ultra central - Dacia One, dar si cladirile 3 si 4 din Sema Park, precum si cladirile 2 si 3 ale complexului Campus 6.
In ceea ce priveste noutatile tehnice lansate recent, conducerea Siemens mentioneaza PXC4, 5 pentru automatizari, vana inteligenta RDG200, Building Operator (solutie cloud pentru monitorizare si control), SInorix NXN(noua gama de produse dedicate sistemelor de stingere cu gaze naturale/ chimice).
***
Siemens SRL, lider pe piata de tehnologii inovatoare pentru cladiri prin divizia Building Products, detine patru fabrici in Romania, localizate in Sibiu si Buzias, unde produce sisteme si componente pentru automatizari si aplicatii industriale, precum si patru centre de cercetare-dezvoltare in Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca. Compania are o experienta de peste 100 de ani in Romania si in anul fiscal 2020 (incheiat la 30 septembrie 2020) a inregistrat venituri de 57,1 miliarde euro si un profit net de 4,2 miliarde euro, la nivel de grup. La 30 septembrie 2020, Siemens avea in jur de 293.000 de angajati in intreaga lume.
|