Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Ianuarie 2020
 
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ROCKWOOL construieste o fabrica de vata minerala bazaltica langa Ploiesti
ROCKWOOL construieste o fabrica de vata minerala bazaltica langa Ploiesti
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 24 Nov 2017 15:07
Grupul ROCKWOOL investeste aproximativ 50 de milioane de euro intr-o fabrica de vata minerala bazaltica la Ploiesti, urmand a crea circa 150 de locuri de munca direct si alte 300 in mod indirect, pentru servicii si logistica. Noua unitate va fi amplasata pe un teren de aproximativ 30 de hectare in comuna Aricestii Rahtivani (judetul Prahova) si va fi prima fabrica de vata minerala bazaltica a grupului in tara noastra. Acest proiect va consolida prezenta solida a companiei in Romania, piata pe care este activ de aproape 20 de ani, prin intermediul filialei locale de vanzari.
Fabrica va contribui la cresterea economiei locale in conditiile in care cea mai mare parte a materiei prime si a serviciilor de logistica va proveni din Romaniaurmand a angaja forta de munca locala. Procesul pentru emiterea permiselor si autorizatiilor necesare a fost initiat, astfel ca productia de vata minerala bazaltica este estimata sa inceapa in anul 2019.
"Aceasta investitie ne va permite sa sprijinim mai bine eforturile Romaniei de a creste siguranta impotriva incendiilor si eficienta energetica in cladirile din tara. Incurajam Guvernul sa continue sa colaboreze cu statele membre ale Uniunii Europene in cadrul platformei pentru schimb de informatii in domeniul incendiilor (FIEP), precum si pentru alte initiative care vor imbunatati reglementarile privind siguranta la incendiu. Ca lider mondial in fabricarea de produse din vata minerala bazaltica incombustibile, suntem deschisi sa impartasim cu autoritatile, clientii si alte parti interesate toate cunostintele si expertiza pe care le-am acumulat de-a lungul celor 80 de ani in care am facut cladirile mai confortabile, eficiente energetic si sigure la incendii", a declarat Gilles Maria, Senior Vice President in cadrul grupului ROCKWOOL.
Anuntul vine ca urmare a declaratiei facute de grupul ROCKWOOL pe 24 februarie 2017, in care isi exprima intentia de a cumpara teren pentru a-si extinde productia in Statele Unite ale Americii, Suedia si Romania.
***
Cu aproximativ 10.500 de angajati in 38 de tari, ROCKWOOL este lider mondial in livrarea de solutiipe baza de vata minerala bazaltica, de la izolarea cladirilor latavane acustice, solutii ecologice pentru industria horticola si fibre speciale folosite in scop industrial, pana la izolatii eficiente pentru instalatii industriale si industria navala.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
LUMIONACADghid_proiectare

Autentificare

 
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere