Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Septembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CONSIS PROIECT va realiza studiul pentru modernizarea Garii de Nord din Bucuresti
CONSIS PROIECT va realiza studiul pentru modernizarea Garii de Nord din Bucuresti
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 10 Dec 2019 07:30
La data de 9 decembrie a.c., Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA si Consis Proiect au semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate, prima etapa a programului de modernizare a Garii de Nord Bucuresti, informeaza un comunicat al CNCF „CFR” SA. Contractul, in valoare de 11,3 milioane lei, fara TVA, are o durata de implementare de 6,6 luni si este finantat din fonduri nerambursabile, in cadrul programului POIM 2014-2020.
In comunicat se mai arata ca studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investitii „Modernizarea/ consolidarea/ reabilitarea statiei CF Gara de Nord Bucuresti” are ca principal scop identificarea si prezentarea unei solutii optime de modernizare a statiei, cu impact direct in cresterea calitatii serviciilor oferite calatorilor si a sigurantei in exploatare. Din punct de vedere tehnico-economic, studiul de fezabilitate va analiza cu prioritate transformarea obiectivului intr-un nod feroviar european si centru multimodal public, prin modernizarea, consolidarea si reabilitarea actualei statii de cale ferata.
Gara de Nord Bucuresti are o suprafata de 100.000 mp, fiind amplasata pe un ansamblu de 14 linii de cale ferata, instalatii specifice, peroane si cladiri functionale, care necesita lucrari de reinnoire si de modernizare pentru a respecta normele UIC, privind statutul de Eurogara.
Principalele obiective ale proiectului sunt:
- regenerarea urbana a zonei, pe principiile de smart city/ creative city/ green city;
- modernizarea/ consolidarea/ repararea cladirilor din statia de calatori Bucuresti Nord, a spatiilor destinate serviciilor pentru calatori si a zonei comerciale;
- inlocuirea instalatiilor electrice, sanitare, termice etc.;
- ridicarea nivelului peroanelor in conformitate cu standardele europene in vigoare, reabilitarea copertinelor si a liniilor din statie;
- montarea de panouri fonoabsorbante si/sau solutii alternative de reducere a nivelului de zgomot;
- modernizarea echipamentului de telecomunicatii;
- facilitati pentru persoane cu dizabilitati.
Oficialii CNCF „CFR” SA mentioneaza faptul ca, dupa finalizarea, predarea si aprobarea studiului de fezabilitate, compania va lansa procedura de licitatie pentru elaborarea proiectului tehnic si executia lucrarilor de modernizare a Garii de Nord Bucuresti.
***
Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA- companie care administreaza infrastructura feroviara publica - desfasoara o activitate de interes public si contribuie la libera circulatie a persoanelor, marfurilor si a bunurilor in interiorul tarii si peste granita, in conditii ecologice, eficiente si de siguranta.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
MAKITA
BMI_Icopal
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
strabag nivel 1
Ubitech
CELCO 2020
rigips
Acvatot 2019
hilti
leviatan
leviatan
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere