Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MOEBIUS si Kesz Romania au finalizat reabilitarea Bisericii franciscane din Gherla
MOEBIUS si Kesz Romania au finalizat reabilitarea Bisericii franciscane din Gherla
Oportunitati & Comunicate Publicat de Elena Icleanu 22 Ian 2021 10:33
Proiectul de "Reabilitare a Bisericii si Claustrului Manastirii Franciscanilor din Gherla in vederea introducerii in circuitul turistic cultural" se apropie de finalizare, fiind considerat cel mai complex din ultimii ani, pe plan national. "Este o lucrare foarte complexa din perspectiva proiectarii, pornind de la consolidari structurale pana la restaurari arhitecturale si de componente artistice valoroase si instalatii de toate tipurile, proiectate in solutii moderne, dar care trebuie sa se integreze armonios in contextul unei cladiri istorice de 250 de ani, si sa rezulte o imagine unitara, dar corespunzatoare exigentelor secolului XXI", a declarat ing. Kis Alpar, directorul general al Moebius Engineering & Design, compania care a proiectat lucrarile.
Activitatile majore ale investitiei au vizat consolidarea structurala a bisericii si a claustrului, reabilitarea arhitecturala, restaurarea componentelor artistice, amenajarea si dotarea cu infrastructura moderna a unor spatii expozitionale, precum si digitizarea monumentului istoric. Proiectarea generala si de rezistenta a fost realizata de Moebius Engineering, sub coordonarea ing. Kis Alpar, in colaborare directa cu seful de proiect complex arh. Guttman Szabolcs, care a coordonat si proiectarea de arhitectura realizara de biroul Arh Service Guttman & Comp, prin sef proiect arhitectura Kulcsar Andras, in colaborare cu K&K Studio de Proiectare.
Complexitatea reabilitarii a necesitat contributia unei echipe multidisciplinare de experti si specialisti restauratori din sfera studiului istoric, studiului artistic, al studiului biologiei si fizicii constructiei.
Predarea lucrarilor a avut loc in decembrie 2020, intre Parohia romano-catolica din Gherla ca beneficiar, societatea Moebius Engineering ca proiectant general si Kesz Romania, ca antreprenor general.
"Kesz Romania ca antreprenor general, preda o lucrare de reabilitare de monument, despre care putem afirma cu incredere ca este ceea mai complexa reabilitare din trecutul recent al intregii tari. Comunitatea va primi un complex de cladiri care este in acelasi timp autentic, din secolul XVIII, cat si contemporan, combinand solutii istorice cu solutii moderne. Calitatea poate fi regasita in fiecare detaliu - acesta fiind unul din cele mai importante aspecte, de la proiectare, constructie si pana la exploatare", a precizat ing. Sárosi Béla, seful proiectului de executie.
Valoarea investitiei a fost de circa 20 de milioane de lei, proiectul beneficiind de finantare europeana nerambursabila, prin POR 2014-2020.
Pentru detalii despre lucrarile executate si echipa completa care a lucrat la acest proiect, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
Acvatot 2019
noark
theda mar
rigips
Ubitech
concelex
leviatan
EDIT-Structural
CDS
ness project
quadratum
siniat
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander