ORADEA: Primaria planifica constructia unei noi arene sportive cu 12.000 de locuri |
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 16 Mar 2020 10:18 |
In cadrul unei sedinte a Consiliului Local, a fost aprobat proiectul de hotarare cu privire la declararea interesului public si aprobarea unor masuri premergatoare pentru realizarea unei arene sportive in zona cuprinsa intre str. Fagarasului, str. Traian Blajovici, liceul cu Program Sportiv "Bihorul" si Gradina Zoologica, din municipiul Oradea.
Intentia de a realiza o arena sportiva in zona amintita vine in urma faptului ca prin Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana a municipiului Oradea s-au stabilit linii directoare pentru imbunatatirea conditiilor de desfasurare a activitatilor sportive, reabilitarea sau extinderea, imbunatatirea dotarilor si a infrastructurii sportive de la nivel local, precum si realizarea, in perioada de studiu 2017 - 2023, din fonduri proprii sau alte fonduri si prin parteneriate, de investitii in edificiile sportive existente si construirea unora noi.
In aceste conditii, Directia Patrimoniu Imobiliar, impreuna cu Institutia Arhitectului Sef, a analizat starea Stadionului Municipal si a altor spatii in care se desfasoara momentan activitati sportive in municipiul Oradea. In urma acestei analize, s-a identificat un amplasament in vecinatatea noii Sali Sportive Polivalente, delimitat de str. Fagarasului, str. Traian Blajovici, Liceul cu Program Sportiv "Bihorul" si Gradina Zoologica din Oradea, in care se afla mai multe imobile - terenuri nefolosite, ce apartin Judetului Bihor si societatii Selina S.R.L.
"In urma finalizarii analizei amplasamentelor posibile pentru arena sportiva, concluzia a fost ca amplasamentul identificat initial, situat la iesirea din oras spre Baile Felix, pe partea dreapta, ar fi presupus relocarea a cinci linii de inalta tensiune, costul acestei lucrari depasind 3 milioane de euro", afirma primarul Ilie Bolojan. „Ca urmare, s-au studiat alte amplasamente, iar cel situat intre Paraul Peta, Gradina Zoologica si Stadionul Tineretului a fost considerat potrivit, avandu-se in vedere crearea unui hub sportiv format din Stadionul Tineretului, cu pista de alergare reabilitata, noul stadion, noua sala a sporturilor si terenurile de sport de la universitate. Dupa definitivarea studiilor, se va stabili cu exactitate amplasamentul si suprafata necesara, urmand ca prin hotarari ale Consiliului Judetean si ale Consiliului Local suprafata necesara pentru edificarea arenei sa fie pusa la dispozitie. Multumesc anticipat Consiliului Judetean pentru acordul dat in vederea realizarii acestui obiectiv", a mai spus primarul Ilie Bolojan.
Pentru a realiza in aceasta zona o arena sportiva este nevoie ca consilierii locali sa aprobe declararea interesului public pentru realizarea acestei investitii, precum si aprobarea intocmirii documentatiilor de urbanism necesare (Plan de urbanism de regenerare urbana in zona luata in studiu precum si realizarea unui studiu de fezabilitate in vederea edificarii arenei sportive in perimetrul indicat). Prin cele doua documentatii de urbanism/proiectare mentionate mai sus se vor stabili atat amplasamentul arenei sportive, precum si suprafetele necesare functionarii complexului sportiv, urmand sa se faca demersurile legale de trecere a terenului in proprietatea publica a municipiului Oradea.
Totodata, se va avea in vedere aprobarea realizarii demersurilor necesare pentru preluarea terenului necesar proiectului in proprietatea publica a Municipiului Oradea din patrimoniul Judetului Bihor. Noua arena sportiva va avea o capacitate de 12.000 de persoane.
|