Agenda Constructiilor
Miercuri, 05 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PRAHOVA: Investitie de amploare P&G in extinderea productiei, cu ajutor de stat
PRAHOVA: Investitie de amploare P&G in extinderea productiei, cu ajutor de stat
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 09 Dec 2019 06:00
Corporatia Procter & Gamble (P&G) va deschide, in anul 2021, o noua fabrica in localitatea Urlati, judetul Prahova, in care va produce capsule de detergent lichid, dupa cum a anuntat Antoine Brun, vicepresedintele Procter & Gamble pentru Europa de Sud-Est, in cadrul unei conferinte prilejuite de aniversarea a 25 de ani de prezenta a companiei in tara noastra.
„Anul acesta, P&G a facut un alt pas semnificativ pe piata din Romania. Recent, am anuntat o investitie importanta - dezvoltarea unei noi fabrici la Urlati, in care P&G va produce capsule de detergent lichid (PODS), una dintre cele mai mari inovatii ale P&G din categoria ingrijirii tesaturilor. Profilul atractiv al Romaniei, succesul companiei pe piata si, mai ales, calitatea inalta a oamenilor care lucreaza aici sunt principalele motive pentru ca aceasta investitie sa se concretizeze”, a declarat Antoine Brun.
Incepand din anul 2010, dupa cum se arata intr-un comunicat al P&G, in Romania, la Urlati - judetul Prahova, functioneaza una dintre cele mai avansate fabrici Procter & Gamble din punct de vedere tehnologic si al protectiei mediului la nivel global. Aceasta unitate, unde se realizeaza produse pentru ingrijirea parului, deserveste peste un miliard de consumatori din mai mult de 40 de tari din Europa, Orientul Mijlociu, Asia Centrala si regiunea Caucazului. Mai mult, fabrica este recunoscuta pentru faptul ca si-a redus semnificativ amprenta asupra mediului, avand zero deseuri rezultate din operatiuni in depozitele de deseuri, maximizand astfel eficienta energetica si reducand consumul de apa.
De asemenea, prin operatiunile fabricii este sustinuta si o retea larga de furnizori locali din regiune. De exemplu, ambalajele provin 100% din Romania. Investitia Procter & Gamble din Urlati a atras si alti investitori in oras si in apropiere (cu precadere in municipiul Ploiesti), multiplicand astfel impactul pozitiv asupra comunitatii locale.
Antoine Brun a explicat, in cadrul conferintei, ca noua fabrica de detergent lichid sub forma de capsule va produce mai ales pentru clientii locali, dar, daca se tine cont, totusi, de populatia Romaniei, o mare parte din productia fabricii va fi exportata.
Noua fabrica va crea 120 de locuri de munca in mod direct, plus alte locuri de munca pentru furnizori si contractori.
Vicepresedintele Procter & Gamble pentru Europa de Sud-Est a adaugat ca aceasta fabrica este cea mai mare investitie a companiei in Romania, fara sa detalieze valoarea acesteia, dar trebuie precizat ca nivelul este semnificativ, de vreme ce Procter & Gamble a primit ajutor de stat pentru noua fabrica din Urlati. Practic, P&G este una dintre cele sapte companii care au semnat acorduri de finantare cu Ministerul Finantelor Publice, in urma carora proiectele vizate de acestea, cu o valoare totala de 620,9 milioane de lei, vor beneficia de ajutoare de stat cu o valoare cumulata de 194,3 milioane de lei.
Corporatia P&G a intrat pe piata din Romania in 1994, cand a fost deschis primul birou la Bucuresti, iar in anul 1995 a achizitionat, de la statul roman, o fabrica de detergent la Timisoara, pe care a modernizat-o si a extins-o ulterior, cea mai mare parte din productie fiind exportata. In anul 2014, aceasta fabrica a fost vanduta catre un alt operator, iar P&G si-a focalizat exclusiv atentia, in Romania, pe centrul industrial de la Urlati. Actualmente, echipa P&G integreaza peste 750 de angajati in tara noastra, in sediul central din Bucuresti, la fabrica de ultima generatie din Urlati, judetul Prahova, dar si in cadrul centrului global de servicii, care ofera suport pentru 66 de organizatii P&G, in 15 limbi diferite.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMTERAPLASTAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
MAKITA
leviatan
hilti
rigips
FRONTALE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
BMI_Icopal
Acvatot 2019
viarom
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere