Agenda Constructiilor
Marti, 26 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SYMMETRICA: Greseli frecvente in intretinerea pardoselilor in sezonul rece
SYMMETRICA: Greseli frecvente in intretinerea pardoselilor in sezonul rece
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 22 Nov 2016 16:45
Temperaturile scazute din aceasta perioada pot reprezenta o provocare pentru cei care beneficiaza de curti sau alei pavate, cele mai frecvente erori in intretinerea acestora, potrivit Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton, fiind folosirea unor substante si ustensile neadecvate, care reduc semnificativ aspectul si durata de viata a ambientului exterior.
Potrivit companiei, cea mai des intalnita greseala in intretinerea pavelelor si a dalelor pe timpul iernii este folosirea sarii ca agent de dezghetare, care, din cauza proprietatilor dure, contribuie la afectarea in timp a betonului atat la nivel estetic, cat si in ceea ce priveste durata de viata a acestuia.
De asemenea, sustin specialistii Symmetrica, o alta eroare care trebuie evitata in sezonul rece este utilizarea obiectelor metalice pentru indepartarea ghetii formate pe pavaj. In schimb, se recomanda folosirea unor solutii speciale, precum clorura de calciu care nu ataca betonul si nu dauneaza nici plantelor din jurul pavelelor, dar si a utilajelor special echipate, precum plugurile cu raclete din cauciuc. De altfel, aceasta are un efect indelungat, de pana la 72 de ore.
Nu in ultimul rand, pentru protejarea pavelelor in timpul iernii este important ca procesul de inlaturare a zapezii sa fie facut cu obiecte usoare, precum lopeti din plastic sau maturi. In felul acesta, se evita aparitia zgarieturilor, iar ambientele exterioare isi pastreaza aspectul de nou dupa fiecare sezon.
„De altfel, primul pas in mentinerea rezistentei pavajului folosit in amenajarea exterioara este achizitionarea unor produse cu proprietati superioare. Sistemul Aqua Protect, de exemplu, este una dintre caracteristicile de baza ale unui pavaj cu o durata de viata extinsa, acesta oferind o rezistenta sporita in procesele de inghetare si dezghetare”, a mentionat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octALLPLANVideoConfAC-iulAUTODESKCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
strabag nivel 1
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
CELCO 2020
hilti
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AICPS_30
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere