Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - VASTINT vizeaza reducerea consumului de energie si apa pentru cladirile dezvoltate
VASTINT vizeaza reducerea consumului de energie si apa pentru cladirile dezvoltate
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 04 Feb 2020 16:21
Vastint Romania a primit certificarea LEED Platinum pentru cea de-a treia cladire a proiectului Timpuri Noi Square, devenind dezvoltatorul cladirilor de birouri cu cel mai mare scor LEED PLATINUM din Romania.
A treia cladire de birouri a proiectul Timpuri Noi Square a atins 92 de puncte in procesul de certificare, astfel, Vastint Romania detine primele 5 locuri ale topului romanesc, dupa succesul proiectului Business Garden Bucharest, a carui cladire A s-a remarcat cu cel de-al treilea punctaj LEED la nivel mondial, in categoria Core & Shell la sfarsitul anului 2019. Cu un punctaj de 98 de puncte, aceasta s-a clasat pe locul doi in Europa, urmata indeaproape de celelalte doua cladiri, B si C, devenind proiectul de birouri cu cel mai mare punctaj LEED PLATINUM din Europa Centrala si de Est (CEE), celelalte doua cladiri ale Timpuri Noi Square au fost deja certificate anterior in 2018.
LEED, sau Leadership in proiectarea energiei si a mediului, este cel mai utilizat sistem de evaluare a cladirilor ecologice din lume, disponibil pentru aproape toate tipurile de proiecte de cladiri, comunitati si case, oferind un cadru pentru a crea cladiri verzi sanatoase, extrem de eficiente si cu economii de costuri. Certificarea LEED este un simbol recunoscut la nivel global al realizarii durabilitatii.
Antoniu Panait, Managing Director, Vastint Romania: „Obiectivul principal in cadrul Vastint Romania a fost sa livram proiecte care sa fie recunoscute nu doar pentru design, ci si viabile, asigurandu-i pe chiriasii nostri ca suntem un partener de incredere. Suntem increzatori ca toate aceste eforturi au condus proiectele noastre la rezultatele uimitoare din prezent. Business Garden Bucharest si Timpuri Noi Square sunt acum certificate LEED PLATINUM, cu cel mai mare scor din Romania.
Vastint isi propune sa reduca consumul de energie si apa, precum si deseurile operationale globale prin proiectele sale durabile. Obtinerea certificarii LEED Platinum cu unul dintre cele mai mari scoruri la nivel mondial, arata recunoasterea eforturilor depuse de catre echipa noastra din Romania. Ne propunem acelasi standard de certificare ecologica ridicat pentru toate proiectele noastre, inclusiv pentru urmatoarea faza a Timpuri Noi Square si pentru proiecte care vor veni in viitorul apropiat.”
Avand in vedere preocuparile de durabilitate si de mediu din zilele noastre, este foarte important sa dovedim, cu ajutorul unei certificari recunoscute la nivel mondial, ca o cladire moderna este capabila sa ofere spatii de birou eficiente, confortabile si durabile, care economisesc energie, apa si resurse, genereaza mai putine deseuri si sprijina sanatatea umana. Aceasta reduce costurile operationale si creste productivitatea si pastrarea angajatilor.
Angajatii care lucreaza atat in Business Garden Bucharest, cat si in Timpuri Noi Square beneficiaza de o calitate ridicata a mediului interior, cu un sistem de aerisire silentioasa, sanatoasa, controlul confortului termic, echipamente electrice cu economie de energie, iluminare cu LED complet si tehnologie de reducere a utilizarii apei. Fiind localizate in apropierea mai multor mijloace de transport, accesul este facil atat cu metroul sau orice alt mijloc de transport public. Parcarea include spatii prioritare si facilitati pentru biciclisti care includ atat locuri de parcare dedicate, cat si dusuri si vestiare.
 
ACADbluebeamVideoConfAC-iulTeraSteelCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
elmas 2017
strabag nivel 1
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere