Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - PwC: 74% dintre firme vor sa investeasca in solutii de tehnologie pentru HR
PwC: 74% dintre firme vor sa investeasca in solutii de tehnologie pentru HR Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 04 Mar 2020 16:05
Atragerea si pastrarea talentelor in companie, dezvoltarea angajatilor pentru a-si atinge potentialul si imbunatatirea modului de lucru sunt principalele provocari ale anului 2020 pentru liderii departamentelor de resurse umane, potrivit sondajului global PwC Human Resources Technology.
Pentru a rezolva aceste provocari, 74% dintre cei chestionati intentioneaza sa isi majoreze investitiile in tehnologie, iar 79% vor sa adopte tehnologii bazate pe Inteligenta Artificiala pana in 2022.
Intrebati ce tip de tehnologii vor sa foloseasca, respondentii au mentionat una sau mai multe zone de interes, astfel: 49% au indicat recrutarea de talente, 48% - imbunatatirea experientei angajatilor, 46% - cartografierea competentelor / a parcursului carierei, 45% - recrutarea inteligenta, 45% - automatizarea proceselor, 36% - traininguri personalizate.
”Generatia actuala de tehnologii are solutii pentru fiecare aspect al departamentelor de resurse umane si monitorizeaza fiecare dimensiune a muncii, aducand beneficii importante. Totusi, in cadrul transformarii digitale, adoptarea tehnologiilor emergente este doar un pas, cel mai important obiectiv fiind dezvoltarea fortei de munca si deschiderea culturii organizationale catre inovatie si schimbare. Prin urmare, provocarea reala este adoptarea tehnologiilor de catre angajati care trebuie sprijiniti in acest demers cu traininguri si alte modalitati de stimulare”, a declarat Ionut Sas, Partener, People and Organisation Leader PwC Romania.
Sondajul a aratat ca 82% dintre companii considera ca adoptarea noilor tehnologii de catre angajati nu este un proces simplu si se gandesc la strategii pentru imbunatatirea competentelor digitale ale acestora, stimulente si transformarea procesului intr-unul agreabil, asemanator unui joc, pentru cresterea ratelor de adoptie.
Piata globala a solutiilor tech pentru resurse umane, dezvoltate in cloud, s-a dezvoltat foarte mult in ultimii 10 ani, ajungand la o valoare de 148 miliarde de dolari. Este un segment in care apar si cele mai multe start-up-uri, cu inovatii care promit sa ajute companiile sa fie conectate permanent cu angajatii si retelele de recrutare de talente, potrivit raportului.
Sondajul PwC Human Resources Technology a fost realizat in randul a 600 de lideri de HR de pe sase continente.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelC4E FORUMALLBIMCOVID-19ACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere