Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - CEMACON investeste 30 milioane euro in preluare /modernizare Euro Caramida SA
CEMACON investeste 30 milioane euro in preluare /modernizare Euro Caramida SA
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 19 Iun 2023 14:57
La inceputul lunii iunie a acestui an, Cemacon a finalizat operatiunile aferente achizitiei companiei Euro Caramida SA, dupa aprobarea tranzactiei de catre Consiliul Concurentei. Prin aceasta achizitie, producatorul roman de materiale de constructii isi consolideaza pozitia in zona de vest a tarii si isi deschide noi oportunitati pe piata de export.
Cemacon si-a asumat o investitie de peste 30 de milioane de euro, reprezentand valoarea tranzactiei si valoarea proiectelor de modernizare pentru urmatorii doi ani, cuprinzand retehnologizarea liniilor de productie si upgrade-ul portofoliului de produse. 
"Ne-am asumat o provocare importanta, parte a strategiei de dezvoltare a unui grup producator de materiale de constructii in jurul expertizei Cemacon si sunt convins ca vom beneficia de implicarea si sprijinul tuturor stakeholder-ilor pentru ca acest proiect sa fie un succes.
Integrarea Euro Caramida presupune un proces amplu de modernizare tehnologica, de calibrare a proceselor si procedurilor, de asigurare a conditiilor pentru respectarea normelor de mediu si securitate in munca. In urmatorii doi ani, vom investi importante resurse de know-how si financiare, astfel incat unitatea din Biharia si toata echipa de acolo sa functioneze in sinergie cu viziunea si cultura Cemacon", a declarat Daniel Sologon, CEO Cemacon.
Implementarea managementului integrat, optimizarea costurilor de productie si reducerea impactului asupra mediului sunt principalele prioritati ale Cemacon pentru unitatea din Biharia. Simultan, se vor aduce imbunatatiri la reteta pentru masa ceramica si se vor reproiecta unele produse, pentru a creste performanta energetica, a ridica standardele de calitate si pentru usurinta in utilizare. Dupa incheierea tranzactiei, conducerea executiva a unitatii din Biharia este asigurata de catre Ciprian Muset, in rolul de director general.
"Odata cu aceasta achizitie, Cemacon creeaza un nou model al dezvoltarii performante in industria romaneasca. Un producator roman achizitioneaza o alta companie din Romania, cu capital strain, si isi creeaza culoar direct spre export. Suntem increzatori ca prin aceasta noua directie strategica transmitem un semnal pozitiv celorlalti antreprenori romani: faptul ca impreuna ne putem consolida pozitia in faza competitiei externe, ca impreuna putem sustine acea economie circulara care accelereaza dezvoltarea sustenabila a societatii in care traim si ca putem pune in valoare capitalul romanesc", concluzioneaza Daniel Sologon. 
***
Cemacon este liderul pietei de blocuri ceramice din Transilvania si opereaza trei mari capacitati de productie situate in judetul Salaj, doua de caramida si una de buiandrugi. De asemenea, compania pregateste lansarea unei noi fabrici de caramida aparenta, o investitie de peste 13 milioane de euro. Cemacon este listata la Bursa de Valori Bucuresti, iar actionarul principalul este Paval Holding, cea mai mare companie antreprenoriala romaneasca dupa cifra de afaceri. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
siniat
CONCEPT STRUCTURE
rigips
leviatan
MAKITA
CDS
EDIT-Structural
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
ness project
Acvatot 2019
theda mar
strabag nivel 1
noark
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander