Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - CEMACON si-a propus o crestere de peste 10% a afacerilor, in 2016
CEMACON si-a propus o crestere de peste 10% a afacerilor, in 2016
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 15 Feb 2016 14:38
Producatorul de caramida Cemacon a incheiat anul 2015 cu o crestere de 26% a cifrei de afaceri fata de nivelul din 2014, pana la nivelul de 67,9 milioane de lei, in timp ce profitul net s-a situat la peste 13 milioane de lei. Pentru 2016, managementul societatii si-a propus o crestere de 10% a cifrei de afaceri, consolidarea cotei de piata, valorificarea activelor neproductive detinute, precum si continuarea strategiei de imbunatatire a portofoliului si a ofertei comerciale. Potrivit datelor companiei, rezultatele financiare se datoreaza atat vanzarilor efective de blocuri ceramice, precum si finalizarii procesului de restructurare financiara. Cresterea incasarilor Cemacon a avut la baza, astfel, majorarea capacitatii de productie prin redeschiderea liniei de la Zalau, consolidarea pozitiei pe piata din Transilvania si politica de vanzare tintita catre distribuitori si clientii mici si mijlocii, dar si abordarea clientilor din zona rurala. "Am incheiat anul 2015 cu profit net, principalul nostru obiectiv pentru perioada respectiva. Business-ul a continuat sa aiba cea mai mare rata de crestere din sector, pentru al cincilea an consecutiv, cu vanzari nete cu 26% mai mari si un profit operational in crestere cu 27%, depasind consistent media sectorului", a declarat Liviu Stoleru, directorul general si presedintele Consiliului de Administratie al Cemacon.
Anul trecut, producatorul de caramida a finalizat procesului de restructurare a afacerilor, demarat in 2010. "In luna martie 2015, prin semnarea noilor contracte de credit, care au restructurat datoria de peste 33 milioane de euro si, apoi, in septembrie, prin conversia din datorie in actiuni a peste 13 milioane de euro, Cemacon a finalizat cu succes prima restructurare de anvergura a unei datorii bancare in afara insolventei in Romania. Acest lucru a fost posibil printr-o intelegere complexa companie-banca-actionari, bazata pe principiul win-win", a mai precizat reprezentantul companiei.
Cemacon SA este listata la Bursa de Valori Bucuresti, fiind detinuta, preponderent, de actionari institutionali, fonduri de investitii romanesti si straine.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
theda mar
CDS
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
viarom
EDIT-Structural
Acvatot 2019
concelex
rigips
ness project
leviatan
Ubitech
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander