Agenda Constructiilor
Duminica, 20 Septembrie 2020
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - CHRYSO: “Ar fi de mare folos ca Guvernul sa plateasca lucrarile, in loc de somaj”
CHRYSO: “Ar fi de mare folos ca Guvernul sa plateasca lucrarile, in loc de somaj”
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 09 Apr 2020 06:40
Costel Moise, directorul general al Chryso Romania, furnizor de produse chimice pentru constructii si subsidiara grupului francez Chryso, spune ca in acest moment nu sunt probleme majore in ceea ce priveste capacitatea companiei de a se adapta la situatia actuala si de a livra comenzile catre constructori. Conform managerului, principalele riscuri sunt date, insa, de posibilitatea inchiderii unor santiere, dar si cele legate de transportul international de marfuri.
"Nu sunt probleme majore in acest moment, cel putin in ceea priveste capacitatea noastra de a ne adapta. Problemele pot aparea in situatia in care santierele se vor opri, unele s-au inchis, altele si-au redus activitatea. O alta problema ar putea aparea in situatia in care nu vor fi suficienti soferi pentru a asigura fluxul de aprovizionare din exterior, precum si exportul. Carantinarea sau plasarea in izolare a tuturor soferilor care fac transport international este un risc, dar presupun ca nu doar pentru industria noastra", a declarat Costel Moise.
 
Reprezentantul Chryso precizeaza ca printre primele masuri luate la nivelul companiei au fost adaptarea lantului de aprovizionare cu materii prime, pentru a nu periclita livrarile. De asemenea, cu prioritate au fost luate masuri de protectie a angajatilor, conform recomandarilor Guvernului.
"Asa cum s- a intamplat si in precedenta criza, si de data aceasta se pare ca Romania a reactionat cu intarziere. Noi am urmarit cu atentie evolutia pandemiei in celelalte tari in care Grupul Chryso este prezent si am incercat sa prevenim potentialele probleme. Astfel, am reusit sa ne adaptam din punct de vedere al lantului de aprovizionare cu materii prime, sacrificand pe termen scurt obiectivele de mentinere intr-un capital de lucru bugetat. Aceasta ne-a ajutat sa onoram toate comenzile clientilor nostri, indiferent de aria lor de activitate. Suntem in siguranta din acest punct de vedere, pe termen mediu spre lung, clientii se pot baza pe noi. Avem capacitatea logistica si de productie de a face fata fara probleme, cu asigurarea masurilor de protectie necesare, astfel incat oamenii sa ramana sanatosi", a mai spus Costel Moise.
 
Managerul estimeaza ca activitatea din constructii se va reduce si ca resursele publice nu vor fi suficiente pentru sustinerea investitiilor guvernamentale, in cida declaratiilor oficiale. "Sectorul privat se va dezvolta sau nu in functie de cerere, iar investitiile in spatii de productie, logistice si chiar in rezidential vor scadea. Cu cat, nu pot sa anticipez. La nivel guvernamental, ar trebui sa nu se produca un blocaj financiar. Avem semnale de la unii dintre clientii nostri ca sunt intarzieri la plata unor lucrari deja executate prin diverse programe, iar blocarea platilor sau efectuarea lor cu intarziere ar crea o problema suplimentara unei piete care sufera suficient si din alte cauze. Mentinerea programelor de investitii publice ar fi de dorit, sectorul constructiilor fiind unul care ofera multe locuri de munca si ar fi mai de folos pentru Guvern sa plateasca lucrari in loc de somaj de orice fel. Bineinteles, antreprenorii trebuie sa asigure echipamente si mijloace de protectie muncitorilor, astfel incat sa minimizeze cat de mult riscul imbolnavirii pe santiere", subliniaza Costel Moise.
 
Reprezentantul Chryso Romania face apel la partenerii din constructii sa isi protejeze muncitorii pe santiere: "Daca antreprenorii raman sanatosi, noi ramanem sanatosi, iar Guvernul isi face treaba, sunt sanse sa avem o trecere lina prin aceasta situatie de criza", isi incheie Costel Moise mesajul sau.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimCOVID-19ALLBIMAUTODESKElmas 375
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
hilti
rigips
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere