Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Solutii arhitecturale moderne, cu sisteme din aluminiu Hunter Douglas
Solutii arhitecturale moderne, cu sisteme din aluminiu Hunter Douglas
Producatori & Furnizori Publicat de Simona Ene 03 Mar 2008 02:00
 
Stefan Moldoveanu (38 de ani)
Func
tia: director general, Hunter Douglas Romania;
Experienta profesionala: 7 ani in domeniul sistemelor de fatade;
Studii: Facultatea de Utilaj Tehnologic, Institutul de Constructii din Bucuresti;
Hobby: muzica, literatura, sport.
Fondata in anul 2002, subsidiara din tara noastra a companiei Hunter Douglas Europe BV - Olanda s-a axat, initial, pe activitatea de promovare a sistemelor de placare cu materiale din aluminiu a fatadelor si a utilizarii produselor din categoria elementelor de umbrire (sun control systems). Prin colaborarea cu arhitectii, s-au configurat, cu ajutorul produselor Hunter Douglas, imobile moderne care includ fatade in cadrul carora s-au aplicat solutii tehnice deosebite. In opinia conducerii societatii, pentru proiectele speciale, Hunter Douglas Romania are o cota de piata de 12% din lucrarile de placare cu sisteme din aluminiu, efectuate la nivel national.

- Precizati nivelul cifrei de afaceri din 2007, estimand evolutia vanzarilor pentru 2008.
- In 2007, cifra de afaceri a subsidiarei Hunter Douglas Romania a atins valoarea de 1,9 milioane de euro. Strategia de marketing a companiei pentru 2008 vizeaza inregistrarea unor venituri de 2,3 milioane de euro. Ne axam, in principal, pe promovarea sistemelor de umbrire, elemente care sunt apreciate pozitiv de utilizatori, datorita faptului ca indeplinesc exigentele actuale de economisire a resurselor energetice. Desigur ca evolutia vanzarilor proprii este in concordanta cu situatia pietei de profil. Astfel, desi pentru moment asistam la importul masiv de produse neconforme, fabricate in unele tari din Asia, ne asteptam ca acest fenomen sa se limiteze odata cu aplicarea normelor impuse de Uniunea Europeana. Totusi, spre deosebire de pietele din vest, potentialul din Romania este important, intrucat se constata o sporire accentuata a cererii de materiale performante. Astfel, sunt create toate premisele dezvoltarii marilor furnizori de sisteme de fatade din aluminiu, volumul anual al livrarilor, la nivel national, fiind de circa 250.000 mp. Totodata, peste 30% din fatadele pentru care s-a prevazut instalarea dispozitivelor de protectie solara sunt realizate cu produse comercializate de Hunter Douglas.

- Cum se asigur
a distributia in cadrul retelei Hunter Douglas?
- Hunter Douglas BV deruleaza activitati de cercetare/dezvoltare, echipa de specialisti din Rotterdam colaborand cu institute de profil, in vederea crearii de sisteme performante, care sa anticipeze conceptia arhitecturala a cladirilor viitorului. Societatea are o experienta de peste o jumatate de secol in industria prelucrarii metalelor usoare, fiind prezenta - prin intermediul filialelor - pe pietele din 29 de tari. Beneficiarii din Romania efectueaza operatiuni de import de la unitatea din Olanda, termenul de livrare fiind cuprins intre 30 si 90 de zile. La nivel national am deschis doua birouri de reprezentare, in Bucuresti si Cluj-Napoca. Rata anuala de constructie a cladirilor din Romania, pentru care societatea olandeza furnizeaza materiale, este de 40 de imobile, dintre care 10 sunt de mari dimensiuni. In prezent, specialistii firmei presteaza servicii specifice inainte si dupa definitivarea comenzilor, acordand si asistenta tehnica pe santier. Daca este necesar, pentru rezolvarea problemelor complexe, este disponibil si personalul societatii din Olanda.

- Care este structura ofertei proprii?
- Comercializam diverse produse pentru aplicatii ahitecturale, cum ar fi sisteme de umbrire, sisteme din aluminiu pentru placarea fatadelor si elemente destinate executiei de plafoane. In ceea ce priveste partea opaca a fatadei unei cladiri, arhitectii au la dispozitie materialele Quadro Clad (sisteme de mari dimensiuni, rezistente in exploatare, ca urmare a structurii din aluminiu tip fagure), Multipanel Façade (casete din tabla de aluminiu, utilizate pentru cladirile comerciale), Open Structure Façade (folosite pentru fatade ventilate) si Insulated Façade (panouri sandwich din tabla plana de aluminiu). De asemenea, Hunter Douglas poate realiza si sisteme speciale de placare, precum cele din cupru preoxidat (intrebuintate la Ambasada Canadei, din Bucuresti), titan sau zinc. Tehnologia speciala de nuantare, care consta in aplicarea a trei straturi succesive de vopsea, garanteaza o anduranta sporita a intregului ansamblu. Cel mai bine comercializate, cu o pondere de 70% din comenzi, sunt panourile Multipanel Façade, urmate de Quadro Clad (cu 15%) si altele.

 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIMMESENBURGman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A apărut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
viarom
leviatan
FRONTALE
BALTIC
rigips
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
hilti
CELCO 2020
BMI_Icopal

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023