Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - TERAPLAST pregateste o investitie de 10,8 milioane euro intr-o fabrica de folii stretch
TERAPLAST pregateste o investitie de 10,8 milioane euro intr-o fabrica de folii stretch
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 24 Nov 2021 06:07
Grupul TeraPlast anunta depunerea proiectului pentru cofinantare prin ajutor de stat pentru o noua investitie, in valoare totala de 10,8 milioane de euro, care vizeaza productia de folii stretch. Proiectul a fost depus in cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor cu impact major in economie. 
Ajutorul de stat poate acoperi 49% din volumul total al investitiei, iar beneficiarul se angajeaza ca in termen de cinci ani de la operationalizarea proiectului sa contribuie la bugetul public cu o suma cel putin egala cu ajutorul de stat primit. 
Investitia de 10,8 milioane de euro a grupului TeraPlast se va materializa intr-o fabrica cu doua linii de productie de folie din polietilena pentru uz industrial, folosita in principal la ambalarea marfurilor paletizate. Echipamentele avute in vedere in cadrul acestui proiect au un grad inalt de robotizare si automatizare, maximul existent in industrie la acest moment. 
Noile linii vor fi instalate in cadrul Parcului Industrial din Saratel, iar capacitatea de productie va ajunge la peste 14.000 de tone anual. La maturitate, investitia va genera o cifra de afaceri de 28 milioane de euro si o EBITDA de 4 milioane de euro.
"Noua investitie va aduce inovatii tehnologice care vor contribui la competitivitatea pe termen lung a grupului si la dezvoltarea pe noi piete. Avem un istoric bun de investitii implementate prin cofinantare asigurata de ajutorul de stat. Proiectele au fost finalizate, sunt viabile, genereaza activitate, locuri de munca si venituri la buget. Sunt bifate toate principiile care reprezinta ratiunea de a exista a acestei facilitati. Este o schema de sprijin nu doar utila, ci necesara pentru companiile romanesti care doresc sa se extinda, sa-si diversifice activitatea. Sprijinul statului este esential pentru a creste competitivitatea interna, relevanta in regiune si pentru a reduce deficitul comercial", a declarat Ioana Birta, directorul financiar al grupului TeraPlast.
Proiectul face parte din strategia integrata a grupului de extindere accelerata pe piata ambalajelor flexibile, concretizata atat in operatiuni M&A, cat si in dezvoltarea unor noi capacitati de productie. Grupul isi va diversifica portofoliul de folii din polietilena care va fi prezent in piata sub brandul TeraPack, in care un loc central este ocupat de produsele biodegradabile TeraBio. Conform studiilor de specialitate, piata ambalajelor flexibile din Romania este estimata la aproximativ 300 de milioane de euro in 2019, din care aproape jumatate reprezinta importuri. Grupul TeraPlast isi propune sa ajunga lider pe aceasta piata in urmatorii doi ani. 

Investitii de 32 milioane de euro in productie si dezvoltare, in 2021
Grupul TeraPlast finalizeaza in acest an investitii de 32 milioane de euro in extinderea capacitatilor de productie existente si crearea de noi linii de business. Recent, compania a semnat un acord cu Brikston Construction Solutions pentru preluarea productiei de folii din polietilena din Sighisoara. Achizitia adauga grupului o capacitate de productie de 1.200 de tone de folie pe an si 300 de tone pe an pentru reciclare de folii. 
In primele 9 luni din 2021, grupul TeraPlast a raportat o crestere a cifrei de afaceri cu 43%, pana la 91,8 milioane de euro, si o EBITDA in crestere cu 30%, pana la 13,1 milioane de euro, comparativ cu perioada corespunzatoare din 2020. In aceeasi perioada, profitul net al grupului a crescut cu 39%, pana la 8,8 milioane de euro.
Grupul este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack si Somplast.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
quadratum
konsent
MAKITA
rigips
CONCEPT STRUCTURE
CDS
strabag nivel 1
theda mar
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
viarom
concelex
noark
siniat
Acvatot 2019
EDIT-Structural
ness project

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander