Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - VIESSMANN: Piata de echipamente termice se va majora cu 10% in 2010
VIESSMANN: Piata de echipamente termice se va majora cu 10% in 2010
Producatori & Furnizori 17 Aug 2010 10:14
Compania Viessmann Romania a inregistrat, anul trecut, cresteri ale cotelor de piata cu aproximativ 4% pe fiecare segment pe care activeaza. Valoarea totala a pietei de echipamente termice destinate retail-ului s-a ridicat, in 2009, la circa 100 milioane de euro, in scadere cu aproximativ 40% fata de 2008, iar pentru 2010 se estimeaza o majorare cu 10% a acesteia. “2009 a fost categoric un an al pretului, iar 2010 urmeaza acelasi scenariu, insa lucrurile s-au dinamizat. Ne-am orientat strategia de piata mizand atat pe campanii promotionale cat mai atractive pentru consumatorul final, cat si pe produsele noi pentru care exista cerere”, a declarat Olimpiu Achim, director general al firmei. In 2009, societatea a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 24 milioane de euro.
Pentru a dinamiza vanzarile, Viessmann lanseaza o noua generatie de microcentrale murale in condensatie pe baza de combustibil gazos, echipate cu sisteme de automatizare Vitotronic. Noile sisteme sunt capabile de interconectare si comunicare superioara cu alte componente de sistem ale instalatie, de exemplu, comanda directa a unei instalatii solare complete sau a unei pompe de caldura.
Tehnologiile pe baza energiilor regenerabile se afla pe un trend ascendent
In perioada urmatoare, ca urmare a modificarilor de pret care vor avea loc pe piata gazelor, se estimeaza o reconfigurare a cererii pe zona de centrale pe baza de combustibil solid. O alta directie de crestere a pietei o constituie zona de sisteme de incalzire cu resurse regenerabile. "In contextul adoptarii unei forme functionale a programului national “Casa Verde” de subventionare a instalatiilor solare si a pompelor de caldura achizitionate de persoanele fizice este de asteptat sa avem, in scurt timp, un feedback pozitiv. Desi reprezinta aproximativ 15% din valoarea afacerii noastre, tehnologiile care functioneaza pe baza energiilor regenerabile se afla pe un trend ascendent”, a precizat Olimpiu Achim. In prezent solutiile Viessmann destinate retailului reprezinta 50% din valoarea afacerii, fata de 35% cat sunt cele oferite sectorului industrial si constructiilor civile de mari dimensiuni. De asemenea, 15% sunt generate de energiile regenerabile.
***
Compania Viessmann este prezenta pe piata din Romania din 1998, ca reprezentanta oficiala a companiei germane cu acelasi nume. Cifra de afaceri a firmei a atins, anul trecut, 1,6 miliarde euro. Societatea numara, in prezent, peste 8.900 de angajati si este unul dintre principalii producatori de echipamente de incalzire la nivel mondial. Pentru informatii suplimentare, 
 
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
ness project
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
MAKITA
noark
viarom
quadratum
leviatan
rigips
theda mar
strabag nivel 1
concelex
FRONTALE
CDS
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander