Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Sustenabilitate - SPEEDWELL: Certificare BREEAM Excelent +++ pentru prima cladire din The Ivy
SPEEDWELL: Certificare BREEAM Excelent +++ pentru prima cladire din The Ivy
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 30 Aug 2023 12:10
SPEEDWELL, un jucator de referinta pe piata imobiliara din Romania, a primit Certificarea BREEAM Excelent pentru prima cladire a proiectului rezidential premium THE IVY, situat in nordul Bucurestiului. Scorul general atesta obtinerea certificarii BREEAM cu rating Excellent pentru cladira complexului rezidential. Certificarea este o expresie a eforturilor si angajamentului continuu al companiei de a dezvolta proiecte imobiliare sustenabile.
Amplasat pe un teren de cinci hectare situat pe strada Jandarmeriei, in apropiere de padurea Baneasa, ansamblul THE IVY va livra in total zece cladiri cu regim de inaltime P+6 precum si o selectie diversificata de 800 de unitati, inclusiv studiouri, apartamente cu doua, trei si patru camere, precum si apartamente in stil penthouse.
BREEAM, cea mai importanta entitate de validare si certificare recunoscuta la nivel international pentru evaluarea si clasificarea performantei mediului construit, a acordat Certificatul Final cu un scor general de 76,0% pentru prima cladire THE IVY. Aceasta a primit cele mai mari scoruri pentru criterii precum masurile adoptate impotriva poluarii (91%), calitatea materialelor utilizate (83%), energie (78%) si eficienta apei (75%), dar si pentru promovarea sanatatii si confortului (74%), luand in considerare managementul dezvoltarii cladirii (71%) si utilizarea terenului (70%).
„Suntem incantati sa primim certificarea BREEAM, deoarece evidentiaza efortul constant si dedicarea fata de sanatatea, siguranta si confortul rezidentilor. Ne bucuram ca strategia a fost validata si din punct de vedere al sustenabilitatii, ceea ce arata atentia fata de rezidenti, parteneri si stakeholderi. Grija fata de comunitate si mediul inconjurator, asa cum este conturata in Strategia noastra de Sustenabilitate, poate fi observata in abordarea de dezvoltare si in comunicarea transparenta. Vom continua sa tratam la fel de responsabili fazele urmatoare de dezvoltare si suntem convinsi ca rezultatele excelente vor continua sa apara.", a declarat Didier Balcaen, CEO si Co-Fondator SPEEDWELL.
"Primim cu bucurie certificarea BREEAM Excelent pentru prima cladire THE IVY. Aceasta recunoastere reafirma dedicarea noastra de a dezvolta locuinte care imbratiseaza atat confortul, cat si sustenabilitatea, oferind un trai armonios pentru rezidentii nostri. Mai mult, aceasta realizare este in concordanta cu masurile pe care le-am adoptat in etapele preliminare ale proiectului si in conformitate cu strategia de Mediu - Sustenabilitate si Guvernanta (ESG), care ne ajuta se devenim din ce in ce mai buni. Constructia unei cladiri in oras sau in apropierea unei paduri necesita acelasi tip de dedicare pentru respectarea celor mai bune practici din industrie si pentru o viziune sanatoasa asupra viitorului.", a spus Jan Demeyere, Arhitect si Co-Fondator SPEEDWELL.
In plus, alaturi de MIRO, proiectul de birouri dezvoltat de SPEEDWELL situat la mai putin de 1 km, THE IVY formeaza un ansamblu mixed-use ce incurajeaza echilibrul dintre viata personala si cea profesionala, fiind situat in apropierea punctelor importante de interes, precum Aeroportul International Henri Coanda, Ambasada SUA si centre comerciale importante.
Conceptul THE IVY a primit certificarile BREEAM Excellent si GreenHomes, recunoscand astfel grija acordata de SPEEDWELL pentru sanatatea si confortul rezidentilor. In plus, MIRO a obtinut certificarea WELL Platinum, cea mai inalta distinctie pentru o cladire si prima de acest fel din Romania. RECORD PARK, proiectul mixed-use din Cluj-Napoca, a primit, de asemenea, acreditarea BREEAM Excelent. In prezent, SPEEDWELL intentioneaza sa obtina BREEAM Communities pentru CITYZEN, BREEAM Excellent pentru birourile PALTIM si BREEAM Outstanding pentru GLENWOOD ESTATE.
In prezent, SPEEDWELL avanseaza dezvoltarea celei de-a treia cladiri THE IVY, ce va livra 128 de unitati, cu suprafete cuprinse intre 54 mp si 121,6 mp, si 173 de locuri de parcare.
Recent, compania a lansat Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2022, care prezinta principalii piloni ai sustenabilitatii, in concordanta cu criteriile de certificare BREEAM, precum confortul rezidentilor, comunitatile locale, emisiile de gaze cu efect de sera, eficienta in utilizarea materialelor/resurselor si a terenurilor, sanatatea si securitatea ocupationala, adaptarea la schimbarile climatice, biodiversitatea, practicile anticoruptie si accesibilitatea.
SPEEDWELL si-a stabilit obiective ambitioase pentru viitor si a implementat deja masuri pentru limitarea emisiilor de gaze cu efect de sera. Compania isi propune sa reduca la minimum nivelul emisiilor de carbon, avand ca obiectiv sa atinga neutralitatea carbonului pana in 2050. Mai mult, dezvoltatorul imobiliar intentioneaza sa dezvolte inca doua proiecte care respecta standardele nZEB, situate in zona metropolitana a Bucurestiului: GLENWOOD ESTATE in Corbeanca si THE MEADOWS pe malul Lacului Grivita, in Bucuresti.
Certificarea BREEAM reprezinta si un simbol global care ofera siguranta companiilor in ceea ce priveste evaluarea unui proiect, respectand criteriile de sustenabilitate. Green Build a facilitat procesul de obtinere a certificarii BREEAM pentru prima cladire a THE IVY.
 
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
top 500
MAKITA
concelex
top 500
CDS
Ubitech
leviatan
strabag nivel 1
quadratum
theda mar
Acvatot 2019
top 500
viarom
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
noark

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu