Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - CISMA: Activitatea din sectorul lucrarilor publice franceze creste cu 10% in 2019
CISMA: Activitatea din sectorul lucrarilor publice franceze creste cu 10% in 2019
Utilaje & Echipamente Publicat de Cosmin Dincu 04 Oct 2019 06:51
Piata constructiilor din Franta a inregistrat o crestere puternica de 4,8% in 2017, urmata de o rata mai lenta de majorare, evaluata la +3,1% in 2018. Cea mai noua prognoza pentru acest an reflecta o crestere cuprinsa intre +3% si +5%, dupa cum se arata in cel mai recent raport al organizatiei profesionale franceze a fabricantilor de echipamente de constructii, utilaje pentru industria otelului si masini auxiliare CISMA.
„In cadrul unei tendinte generale ascendente, exista insa diferente in functie de segmentele industriei de constructii. Activitatea de edificare a locuintelor, in general, este de asteptat sa ramana mai mult sau mai putin stabila, cu o posibila modificare in sens pozitiv, de +0,2%, in timp ce volumul lucrarilor de reparatii si intretinere curenta se va situa la randul sau pe un trend de crestere usoara (+0,3%). In schimb, pe segmentul nerezidential, activitatea firmelor de constructii se va accelera, cu o crestere de +6,4%. Totusi, dezvoltarea comertului electronic, consemnata in ultimul timp, creeaza o noua paradigma in sectorul de vanzare cu amanuntul, ce a generat scaderea autorizatiilor specifice de construire (pentru spatii de retail) cu -22,5% in 2018, astfel incat volumul lucrarilor de constructie a spatiilor comerciale de vanzare cu amanuntul s-ar putea diminua cu -9,5% in 2019. Si proiectele de cladiri administrative vor fi mai putine in acest an atat din punct de vedere numeric, cat mai ales ca valoare, dar celelalte segmente de piata din domeniul constructiilor nerezidentiale ar trebui sa se dezvolte sustinut in 2019. Volumul lucrarilor la spatiile industriale ar putea inregistra o crestere masiva in 2019, cu aproape +20%, in timp ce pe segmentul logistic (depozite) si al imobilelor de birouri se vor consemna majorari de +35% si, respectiv, de +1%”, se mai arata in raport.
Conform expertilor CISMA, segmentul infrastructurii va fi cel care va dinamiza de fapt piata franceza a constructiilor in acest an. Astfel, se preconizeaza ca activitatea din sectorul lucrarilor publice din Franta va continua sa creasca in 2019, cu o rata de +10%. Cheltuielile administratiilor locale, care reprezinta 41% din investitiile publice totale, vor fi unul dintre principalii factori de crestere. In plus, proiectele majore de infrastructura vor continua sa stimuleze activitatea firmelor din bransa, implicate cu precadere in proiectul Grand Paris, in cadrul planului francez de creare a retelei de internet cu banda larga (de mare viteza) si, evident, in constructia si modernizarea de autostrazi. Si aceasta in contextul in care, de exemplu, Société du Grand Paris intentioneaza sa investeasca o suma de 3,5 miliarde euro in 2019, ceea ce reprezinta o crestere de aproximativ +40% fata de 2018. Aceasta majorare ar trebui sa continue pana in 2020 (moment in care valoarea investitiilor este prognozata la 4,5 miliarde euro, reprezentand un salt de aproximativ 30%), iar ulterior fondurile aferente proiectelor din Grand Paris se vor stabiliza la acest nivel, de circa 4,5 miliarde euro pe an.
***
Asociatia profesionala fabricantilor de echipamente de constructii, utilaje pentru industria otelului si masini auxiliare CISMA, din Franta, este membra a federatiei industriei de inginerie mecanica (FIM), ce reuneste 200 de membri care au 31.000 de angajati si o cifra anuala de afaceri de 7,9 miliarde euro, din care 58% reprezinta cota exportului. Pentru a descarca info-graficul aferent pietei franceze de constructii, care ar putea totaliza circa 169 miliarde euro in 2019, click aici!
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
noark
concelex
ERBASU CONSTRUCT
viarom
strabag nivel 1
quadratum
theda mar
Ubitech
rigips
siniat
MAKITA
EDIT-Structural
Acvatot 2019
ness project
CDS
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander