Agenda Constructiilor
Joi, 02 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - CTE Solution: Reciclarea deseurilor din constructii devine o adevarata industrie
CTE Solution: Reciclarea deseurilor din constructii devine o adevarata industrie
Utilaje & Echipamente Publicat de AG&F 21 Aug 2023 11:24
Deseurile din constructii si demolari (C&D) sunt deseuri generate in timpul constructiei, renovarii si demolarii cladirilor, drumurilor, podurilor si a diverselor obiective civile, fluxul de deseuri continand un procent ridicat de caramizi, beton, lemn si alte materiale reutilizabile.
Reciclarea deseurilor din constructii si demolari devine pe zi ce trece o adevarata industrie, cu venituri anuale directe semnificative si care aduce mai multe beneficii pe diverse segmente, cum ar fi scaderea efectiva a cantitatilor de deseuri depuse la groapa de gunoi, reducerea gazelor cu efect de sera, recuperarea materialelor reciclabile si nu in ultimul rand noi locuri de munca.
Reciclarea materialelor de constructii are ca rezultat obtinerea de materiale pentru cele mai diverse aplicatii:
- Nisip reciclat - pentru acoperiri de cabluri, tevi;
- Nisip stabilizat - pentru nivelari, asezare pavaje;
- Piatra sparta - pentru fundatii, umpluturi si terasamente.
 
Reciclarea deseurilor din beton si asfalt
Agregatele reprezinta materialul de baza din compozitia betonului si asfaltului. Acestea se regasesc in proportie de 90% in pavajele de asfalt si in proportie de 80% in mixturile de beton. Sunt 3 motive esentiale pentru a lua in considerare reciclarea deseurilor din beton si asfalt: buget, mediu inconjurator, fezabilitate.
Pentru ca atat betonul cat si asfaltul reciclat sunt la fel de rezistente ca cele originale, devine oportuna reprocesarea deseurilor din beton si asfalt, pentru a construi de o maniera ecologica, pentru a realiza proiecte viabile si benefice pentru economie. Betonul si afaltul reciclat pot fi folosite cu precadere in aplicatii de reabilitare de drumuri, poduri, cladiri, acoperisuri. Reciclarea betonului si asfaltului diminueaza excavarile, investitiile, epuizarea combustibililor, asociate producerii materialelor noi.
 
Reciclarea deseurilor din prefabricate
In fabricile producatoare de materiale de constructii precum: pavele, caramizi, prefabricate de beton, procesul de productie are ca rezultat si un procent de deseuri si rebuturi din procesul de productie.
Reciclarea acestor deseuri devine o preocupare tot mai des intalnita in randul acestor producatori. Cateva aspecte pozitive justifica pe deplin fiecare investitie in directia recuperarii deseurilor rezultate din procesul de productie: eliberarea spatiilor destinate depozitarii deseurilor, reintroducerea deseurilor si rebuturilor in procesul de fabricatie, protejarea mediului si nu in ultimul rand aspectul economic rezultat din cele de mai sus.
 
Solutii pentru tratarea deseurilor din constructii si demolari
Este inca un domeniu de pionierat in tara noastra, in care CTE Solution a fost prezent cu solutii inca din 2009, activand ca un jucator important pe tot parcursul evolutiei si dezvoltarii acestui domeniu. In tot acest timp, am acumulat experienta relevanta si am adus un mare plus de valoare in optimizarea solutiilor propuse.
Daca in 2009 tratarea deseurilor se facea sporadic si izolat, am ajuns astazi sa ne mandrim cu realizarea integrala de centre de management ale deseurilor din constructii si demolari.
CTE Solution este un partener cu experienta si maturitate in acest domeniu, oferind solutii la cheie, care au in pachet consultanta tehnica proiectare de solutii integrate, livrare si comisionare utilaje, suport post-vanzare, service si piese de schimb.
 
Abordare si solutii de reciclare a deseurilor
O serie larga de aplicatii de recuperare a deseurilor in diverse industrii pot fi dezvoltate cu solutiile si echipamentele din portofoliul CTE Solution. CTE Solution ofera consultanta completa, de la proiectare (solutie, design 2D si 3D) pana la punerea in functiune si suport post-vanzare (piese de schimb, service on site, training operatori, optimizare flux de lucru).
Pentru recuperarea deseurilor din constructii si valorificarea acestora ca materiale pentru umpluturi si terasamente, recuperarea fierului din structurile demolate si separarea resturilor de lemn, plastic etc., CTE Solution ofera o gama completa de echipamente mobile sau fixe incepand de la concasare (falci si impactoare), sortare granulometrica (scalpere mobile sau ciururi fixe si mobile), separare densimetrica cu apa sau aer.
Flexibilitatea se manifesta atat prin multitudinea de solutii de organizare a fluxului de productie, cat si prin adaptarea la conditii de lucru specific, incepand de la concasarea primara in front, pana la obtinerea sorturilor pentru asfalt sau statii de betoane. Pentru producatorii de materiale prefabricate (fabrici de caramida, BCA, pavaje etc.) oferim linii de concasare si sortare a resturilor sau loturilor de productie neconforme.
Materialele recuperate si tratate corespunzator pot fi reintroduse in fluxul de productie sau pot fi valorificate ca sorturi calibrate sau material pentru umpluturi si terasamente, raspunzand astfel atat unor obiective economice cat si de protectie a mediului.
Sistemele si tehnologiile avansate de procesare a deseurilor C&D ne ajuta sa transformam aceste deseuri in materiale reciclabile si agregate care au o gama larga de aplicatii in constructii. Datorita solutiilor de proiectare, care nu admit compromisuri, procentul de recuperare a materialelor reutilizabile este mult mai mare.
In esenta, solutiile noastre vizeaza cateva avantaje evidente:
- Productivitate mare – randamente financiare rapide;
- Produse selectate - pret bun pentru valorificare reciclabile;
- Redirectionarea deseurilor de la depunere - reducerea costurilor pentru depozitare;
- Reducerea costurilor de operare – cresterea profiturilor.
 
* Articol publicat de specialistii de la CTE Solution, furnizor de solutii si echipamente pentru constructii, salubritate si reciclare.
 
hiltiABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
ness project
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
siniat
ERBASU CONSTRUCT
noark
concelex
CDS
theda mar
EDIT-Structural
viarom
quadratum
rigips
leviatan
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander