Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ARISTON: Piata de centrale termice se va schimba radical din septembrie 2015
ARISTON: Piata de centrale termice se va schimba radical din septembrie 2015
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 06 Mar 2015 19:33
Vanzarile companiei Ariston Thermo Romania s-au inscris pe un trend crescator in 2014, fata de nivelul de 100,4 milioane de lei raportat la Ministerul Finanteor Publice in 2013, incasarile de pe piata locala fiind generate, preponderent, de livrarile de centrale termice, boilere electrice si sisteme solare. "Cu toate ca piata de centrale termice si cea de boilere electrice nu au evidentiat modificari notabile in 2014, am reusit sa obtinem cresteri importante, datorita gamei variate de produse, modelelor inovatoare nou-lansate si actiunilor de marketing si vanzari realizate", a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager al Ariston Thermo Romania. La nivel national, compania comercializeaza centrale termice pe baza de gaze naturale (conventionale sau in condensare) de uz industrial si domestic, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Rendamax, precum si boilere electrice si indirecte, instanturi ce functioneaza pe baza de gaze naturale, aparate de aer conditionat si panouri solare.
In ceea ce priveste piata locala de centrale termice, Catalin Draguleanu este de parere ca aceasta a inceput, inca de anii trecuti, sa se adapteze noilor trenduri in ceea ce priveste eficienta energetica. "In 2014 s-a putut observa o crestere substantiala a vanzarilor de modele in condensare, ceea ce indica o schimbare treptata a comportamentului de achizitie specific populatiei, care se arata tot mai interesata de produsele cu un grad tehnologic ridicat, ce asigura o eficienta sporita si economii la consumul de gaz, precum centralele termice in condensare. Estimam ca acest tip de echipamente va avea o pondere tot mai mare din vanzarile realizate la nivel national, mai ales in contextul in care, incepand cu septembrie 2015, directivele ErP (Energy-related Products) impun ca pe pietele europene sa nu mai fie comercializate decat produse ce ating un anumit prag de eficienta energetica. Astfel, din toamna acestui an, centralele in condensare vor fi, practic, singurele care intrunesc aceste criterii", a explicat managerul Ariston Thermo Romania.
Directivele ErP reprezinta urmarea tintelor UE, denumite "obiective 20-20-20", in ceea ce priveste protectia si respectul fata de mediu si prevad ca, pana in anul 2020, sa se ajunga la o reducere de 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera, o crestere cu 20% a utilizarii resurselor regenerabile si o scadere cu 20% a consumului de energie la nivel global, printr-o eficientizare sporita a produselor.
Totodata, piata locala de centrale termice va mai fi impulsionata de debransarile continue, generate de dorinta populatiei de a-si dobandi independenta asigurata de un sistem propriu de incalzire. Potrivit informatiilor Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), in ultimii cinci ani s-au debransat de la sistemul centralizat de incalzire 264.048 de locuinte. Un impact deosebit in domeniu il are si sectorul inlocuirilor. "Piata se maturizeaza treptat si o pondere tot mai mare din vanzarireprezinta cota inlocuirii echipamentelor ce au deja peste un zece ani de functionare", a precizat Catalin Draguleanu.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
concelex
CDS
siniat
theda mar
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
viarom
noark
ness project
Acvatot 2019
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
rigips
quadratum
MAKITA

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander