Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - Murali Store: Cererea de vopsele de lux a crescut cu 30% in 2022 fata de 2021
Murali Store: Cererea de vopsele de lux a crescut cu 30% in 2022 fata de 2021
Izolatii & Finisaje Publicat de Stelian DINCA 14 Iun 2023 11:23
Murali Store, importatorul oficial al vopselelor premium Benjamin Moore in Romania si unul dintre cei mai mari distribuitori de vopsele de pe piata locala, a inregistrat o cifra de afaceri de 2,6 milioane de euro in 2022, in crestere cu 10% fata de anul anterior. Pentru 2023, compania estimeaza ca va depasi cifra de 3 milioane de euro, din care aproape jumatate va fi generata de produsele brandului american Benjamin Moore, liderul mondial pe segmentul vopselelor exclusiviste.
Murali Store, afacere fondata in Timisoara de familia Boie si Dobriceanu, a preluat licenta de distribuire a vopselelor premium Benjamin Moore in ianuarie 2022, fiind singurul distribuitor al acestor produse pe piata din Romania. In perioada ianuarie 2022-mai 2023, produsele Benjamin Moore au generat aproximativ 1 milion de euro din veniturile totale ale companiei.
“Desi semnarea contractului direct cu Benjamin Moore SUA a fost o provocare mare, cel mai provocator a fost sa redefinim standardele pietei de desfacere pentru ca, in ceea ce priveste produsele exclusiviste, piata romaneasca este una tanara, cu un comportament de consum indreptat spre un raport calitate-pret disproportionat. Insa, in ultimul an, piata a inceput sa fie mai deschisa si mai orientata spre calitatea produselor pentru proiectele de amenajare a locuintei, ceea ce a dus la o crestere accelerata a interesului pentru vopsele exclusiviste. Astfel, in prima jumatate din 2023 comparativ cu aceeasi perioada din 2022, cererea pentru vopselele premium Benjamin Moore a crescut cu 50%”, declara Adriana Dobriceanu, co-fondator si CEO Murali Store.
Vopselele Benjamin Moore, supranumite “Bentley-ul vopselelor" din America, sunt preferate in general pentru amenajarea apartamentelor de lux, a caselor sau a showroom-urilor, comanda medie fiind de 2.000 euro. Printre cele mai cautate produse Benjamin Moore se numara vopselele Aura, Regal, Scuff-X, Ceiling Paint si Ultra Spec.
 
Vanzarea de vopsele premium, favorizata de pandemie: crestere de 30%
De altfel, potrivit Murali Store, perioada pandemiei a favorizat piata de amenajari interioare, in special segmentul de produse de lux, tendinta care se accentueaza. Astfel, in ultimul an, cererea pentru vopselele premium a crescut cu 30% fata de 2021, crescand totodata si valoarea proiectelor de aplicare a acestor vopsele. Cel mai mare interes pentru vopsele premium se manifesta in marile orase din Romania, precum Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi si Constanta.
“Evenimentele din ultimii ani, respectiv cele din contextul actual, isi lasa amprenta, cu certitudine, si asupra pietei de amenajari, pentru ca inevitabil vorbim despre producatori care se confrunta cu lipsa materiilor prime, vorbim despre intarzieri in termenele de livrare sau despre produse indisponibile. De asemenea, preturile au crescut si in zona de vopsele si finisaje, fata de inceputul anului 2022, insa ce este interesant este ca previziunile legate de amenajarile interioare de lux sunt optimiste. Astfel ca, in 2023, ne asteptam la o crestere de pana la 30% pe acest segment, piata de amenajari interioare de lux fiind stabila si, in ciuda inflatiei, in continua dezvoltare si crestere”, adauga Adriana Dobriceanu, co-fondator si CEO Murali Store.
Totodata, reprezentantii Murali Store estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 22%, la peste 3 milioane de euro, pentru 2023, cea mai mare parte din afaceri fiind generata de proiecte de amenajare pe segmentul B2C.
In ultimul an a crescut cererea si din partea segmentului de business, in special din HoReCa, unde principalele proiecte amenajate cu vopsele de la Murali Store au fost Casa Mita Biciclista din Bucuresti, unde s-au folosit vopsele Benjamin Moore pentru renovarea saloanelor, si Restaurantul Raionul de Peste din Floreasca.
“Fiind o deschidere tot mai mare fata de produse exclusiviste si concepte unice de amenajare, dar si o tendinta tot mai pronuntata din partea romanilor de a apela la specialisti in a-si transforma casele in adevarate opere de arta, am decis sa investim in extinderea business-ului, urmand sa deschidem cel mai mare showroom de pe piata de profil din Romania in aceasta vara, fiind al doilea dupa cel din Timisoara. De asemenea, continuam consolidarea business-ului la nivelul intregii tari, prin parteneriatele deja existente cu distribuitori in Cluj, Iasi, Galati, Ramnicu Valcea, Bacau, Sibiu, Baia Mare, Brasov si Constanta, vizand extinderea retelei de distribuitori. Asadar, pot spune ca suntem foarte optimisti fata de felul in care se prezinta viitorul, atat pentru business-ul Murali Store, cat si pentru industria designului interior in Romania”, conchide Adriana Dobriceanu, co-fondator si CEO Murali Store.
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
EDIT-Structural
siniat
CDS
ness project
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
noark
leviatan
rigips
viarom
quadratum
concelex
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander