Agenda Constructiilor
Joi, 02 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - LIEBHERR: Digitalizarea schimba regulile jocului si trece de la exceptie la regula
LIEBHERR: Digitalizarea schimba regulile jocului si trece de la exceptie la regula
Utilaje & Echipamente Publicat de Ovidiu Stefanescu 19 Apr 2024 06:00
Expertii Liebherr, Stephen Albrecht, director general al grupului, si Marcel Flir, seful departamentului de strategie digitala, au subliniat cu ocazia publicarii raportului financiar pentru 2023 ca ”lumile in care traim si lucram se transforma continuu. In acest cadru specific, digitalizarea este o megatendinta pe care Liebherr o foloseste pentru a crea inovatii pe mai multe segmente de produse. Punem un accent deosebit pe solutii personalizate, sustenabile, cu valoare adaugata masurabila pentru clienti, care sa asigure, de exemplu, o mai mare eficienta a proceselor sau conservarea resurselor pretioase”. 
Aristotel a afirmat ca intregul este mai mare decat suma partilor sale. In era transformarii digitale, aceasta perceptie capata o noua dimensiune. Accentul nu se mai pune doar pe excelenta tehnologica a dispozitivelor si masinilor. Astazi, atentia se concentreaza prioritar pe intregul lant valoric pentru clientii si utilizatorii solutiilor Liebherr. Este vorba despre valoarea adaugata concreta si masurabila care provine din digitalizare, au mai subliniat oficialii grupului german care au continuat subliniind ca posibilitati tot mai bune de captare si analiza a datelor ar deschide calea catre acest lucru. Produsele augmentate cu scenarii de aplicare care pot fi experimentate si optimizate digital permit ca valoarea astfel adaugata sa fie vazuta intr-o lumina diferita, mult mai stralucitoare. Si, de asemenea, ele pot contribui si la decarbonizare.
Gandirea tehnologiei si a valorii adaugate masurabile pentru clienti dintr-o astfel de perspectiva atotcuprinzatoare este o a doua natura pentru Marcel Flir. Specialistul de mediu si procese, cu o calificare in inginerie industriala, a petrecut mai multi ani construind conceptul digital implementat la sediul Liebherr din Nenzing - Austria), fiind, de asemenea, responsabil pentru conducerea managementului de produs pentru solutii digitale. In prezent, expertul se concentreaza, de pe pozitia sa de coordonator al difitalizaii, pe identificarea si exploatarea sinergiilor in cadrul solutiilor digitale ale Liebherr, care se extind pe toate cele 13 segmente de produse, incluzand suplimentar planificarea operationala, gestionarea mentenantei, administrarea digitala a stocurilor, integrarea conceptului smarthouse etc. 
Pentru Liebherr, digitalizarea nu este o tendinta noua, care abia acum este descoperita si care inspira inovatia. Inginerii de dezvoltare de la Liebherr au lucrat la modul de captare, inregistrare si transfer al datelor despre masini si procese inca de la mijlocul anilor 1990, pentru a utiliza aceste date pentru cresterea optimizarii a produselor si reducerea emisiilor. Marcel Flir observa ca la momentul respectiv nu sosise inca vremea gestionarii usor de utilizat a datelor. Din cauza limitarii vitezei de transmisie a datelor, fluxurile de informatii trebuiau mai intai trecute prin acest filtru restrictiv. In timp, intretinerea si accesul de la distanta al comenzi si functionarii componentelor au capatat rapid importanta pentru solutiile Liebherr, care sunt exportate in intreaga lume, incurajand dezvoltarea unei cereri pentru solutii relevante. Astfel a aparut instrumentul Remote Service, ce include servicii digitale complete si ofera asistenta in cazurile de service si intretinere. 
Actualmente, specialistii de la Liebherr lucreaza la inovatii digitale pe toate segmentele de produse, ajutand inclusiv la conectarea acestora la sistemele asociate. ”Dispunem de cateva sute de solutii digitale in domeniu, de la API-uri la solutii IoT, pana la simulatoare de instruire, iar multe altele sunt in curs de dezvoltare”, arata managerul general al Liebherr, ideea sa fiind sustinuta de Marcel Flir care reitereaza ca ”utilizam sinergiile acolo unde este posibil. Pentru a face acest lucru, apelam la standarde si interfete de sistem verificare, solutii de securitate si gestionare a datelor, respectiv de securitate cibernetica, care au un rol central, alaturi de utilizarea modulelor consacrate. Astfel, se reduce drastic timpul de lansare pe piata, oferind in acelasi timp clientilor solutii si servicii digitale certificate ISO 27001”. 
Pentru Liebherr, digitalizarea nu este un scop in sine, transformarea fiind necesar sa fie internalizata, acceptata si pusa in practica in activitatea cotidiana. ”Nu trebuie sa fim primii care lanseaza o solutie in domeniu, dar este obligatoriu sa discutam cu angajatii, clientii si partenerii despre oportunitatile si riscurile asociate digitalizarii, despre felul in care putem ajunge impreuna la cele mai bune si mai sustenabile solutii. Aceasta este o abordare interdisciplinara care ia in considerare toate opiniile celor implicati activ in procesul de solutionare”, mai spune Marcel Flir, descriind traseul Liebherr pe calea transformarii digitale. Pentru informatii suplimentare, click aici
 
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
leviatan
CDS
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
quadratum
noark
rigips
siniat
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
Ubitech
ness project
concelex
Acvatot 2019
theda mar
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander