Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Actualitatea interna - AC 169: Incertitudine pe piata de constructii, in contextul prognozelor pesimiste
AC 169: Incertitudine pe piata de constructii, in contextul prognozelor pesimiste
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 26 Sep 2022 06:20
Editia Septembrie 2022 a revistei Agenda Constructiilor cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale de constructii si instalatii, in noul context al pietei, caracterizat de efectele inflatiei, cresterile de preturi la materii prime si materiale de constructii, conform datelor care erau disponibile in momentul redactarii articolelor. Tema centrala a editiei o reprezinta analiza pietelor de hale si panouri termoizolante, sisteme de invelitoare pentru acoperisuri si instalatii electrice. Analizele sunt realizate pe baza rapoartelor existente pentru piete pentru anii anteriori, din declaratiile principalilor operatori din domeniile respective si prognozele ce reies din declaratiile acestora, in contextul perspectivelor curente de piata si al prognozelor institutiilor specializate.
 
Primul material al revistei este reprezentat de analiza pietei locale de hale metalice si panouri termoizolante. Materialul porneste de la posibilitatile de dezvoltare a pietei de spatii industriale si logistice, cele circa 4 milioane de metri patrati de hale estimate a fi dezvoltate pana in 2030 urmand a mentine un trend ascendent in acest domeniu. Materialul include previziuni privind dezvoltarea sectorului in 2022 si in perspectiva, avand in vedere noul context economic si tinand cont de evolutiile preturilor materialelor de constructii.
Cea de-a doua analiza a editiei trateaza tematica specifica pietei locale de sisteme de invelitoare pentru acoperisuri, care a ajuns la o valoare de piata de peste 300 milioane. Materialul porneste cu o analiza a cererii potentiale din domeniu si include principalele repere ale evolutiei acestui sector de activitate, precum si estimari privind activitatea pentru 2022-2023.
In continuare, tot la rubrica de Analiza este publicat si un material referitor la perspectivele pietei locale de instalatii electrice si automatizari, in contextul noilor exigente privind eficienta energetica si accelerarea proceselor de digitalizare. Articolul include o scurta prezentare a pietei, ca valoare, segmentare si volum, precum si perspectivele de dezvoltare date de noile exigente impuse de constructiile nZEB si ale utilizarii de energie verde.
Materialul Cover Story al editiei prezinta activitatea companiei ACi, in fata bornei ce marcheaza 70 de ani de activitate neintrerupta, la nivel national. Materialul include principalele repere ale dezvoltarii companiei, precum si un interviu cu prof. dr. ing. Ioan Așchilean, președintele ACI Cluj.
La sectiunea Agenda Investițiilor sunt prezentate date despre cele mai noi proiecte lansate de dezvoltatori, dar si stadiul unor mari proiecte publice si private.
Rubrica dedicata proiectarii trateaza conceptul de proiectare a structurii cladirii de birouri MIRO, din București, pentru care Concept Structure a optat pentru o structura din beton clasa C65/70, de inalta rezistenta.
Rubrica de opinii a editiei din Septembrie include o serie de interviuri cu reprezentanti ai unor organizatii si companii, mari antreprenori romani si internationali, dezvoltatori si producatori de materiale si echipamente pentru constructii.
In incheiere este publicata o varianta actualizata a TOP 500 Antreprenori si Firme de Constructii din Romania (2022), precum si un index cu datele de contact si trimiteri catre companiile cu care s-a colaborat pentru realizarea materialelor din revista.
Pentru a citi gratuit revista, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
FRONTALE
MAKITA
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
grundfos
rigips
viarom
leviatan
Ubitech
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CDS
noark
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
BA 2023
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu