Agenda Constructiilor
Miercuri, 25 Decembrie 2024
Home - Stiri - Actualitatea interna - CE solicita Romaniei si altor 5 tari sa prezinte harti actualizate de risc la inundatii
CE solicita Romaniei si altor 5 tari sa prezinte harti actualizate de risc la inundatii
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 30 Sep 2022 11:18
Comisia Europeana a solicitat joi Bulgariei, Ciprului, Greciei, Lituaniei, Romaniei si Slovaciei sa isi actualizeze hartile de hazard si de risc de inundatii, in conformitate cu Directiva privind inundatiile (Directiva 2007/60/CE), informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.
Hartile de hazard la inundatii ar trebui sa acopere zonele geografice care ar putea fi inundate, in timp ce hartile de risc de inundatii arata potentialele consecinte adverse asociate acestor scenarii de inundatii. Aceste harti stau la baza elaborarii planurilor de gestionare a riscului de inundatii.
Inundatiile din acest an din Bulgaria, precum si inundatiile catastrofale din Germania si Belgia din iulie 2021 demonstreaza importanta tot mai mare a evaluarii riscurilor de inundatii in lumina impactului schimbarilor climatice. Inundatiile pot, de asemenea, sa elibereze poluanti stocati in sol si sa ii raspandeasca si mai mult.
Statelor membre li s-a solicitat sa raporteze cu privire la actualizarile primelor lor harti de hazard la inundatii si ale primelor lor harti de risc de inundatii pana la 22 martie 2020. Obiectivul este de a mentine hartile adecvate scopului si de a reduce consecintele adverse ale inundatiilor asupra sanatatii umane, asupra mediului, patrimoniului cultural si activitatii economice.
In luna februarie 2022, Comisia a trimis scrisori de punere in intarziere Bulgariei, Ciprului, Greciei, Lituaniei, Romaniei si Slovaciei, deoarece nu au fost primite informatii cu privire la acest proces. De atunci, cele sase state membre inca nu au adoptat harti actualizate si/sau nu au prezentat un raport Comisiei cu privire la acestea. In consecinta, Comisia a decis sa emita avize motivate adresate celor sase state membre, care dispun acum de doua luni pentru a raspunde si a lua masurile necesare. In caz contrar, Comisia poate decide sa sesizeze Curtea de Justitie a Uniunii Europene cu privire la aceste cazuri.
 
hiltiABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGTotalEnergiesALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
konsent
EURO BUILD
SSAB
DRS
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
SIGM
rigips
AED
VEGO
MAKITA
noark
CDS
strabag nivel 1
EDIT-Structural
theda mar
GEWISS
concelex
Ubitech
Arduro
Acvatot 2019
quadratum
ELECTROGRUP

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<