Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - Concordia: Cresterea salariului minim trebuie sa intre in vigoare din ianuarie 2024
Concordia: Cresterea salariului minim trebuie sa intre in vigoare din ianuarie 2024
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 15 Sep 2023 12:06
Cand vine vorba despre politica salariului minim in Romania, avem nevoie de o dezbatere consistenta, bazata pe date. In acest sens, Confederatia Patronala Concordia lanseaza o analiza privind politica salariului minim - 2023-2024.
"Cresterea salariului minim din Romania trebuie sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2024 si in niciun caz la 1 octombrie sau mai devreme de anul viitor. De ani de zile patronatele, sindicatele si Guvernul negociaza salariul in timpul toamnei, cu intrare in vigoare din anul urmator. Era o ancora de stabilitate si predictibilitate mai ales acum cand discutam de toate aceste schimbari ale regimului fiscal.
Sprijinim cresterea salariului minim in linie cu productivitate sau pentru a contracara efectele inflatiei si am fost mereu un partener constructiv de dialog, dar companiile au bugetele de salarii pentru 2023 stabilite pe baza negocierilor pe care le-am purtat anul trecut. In acest moment, perspectivele economice pentru 2024 sunt deteriorate, mediul de afaceri este supus unei serii de presiuni economice, iar predictibilitatea este deja extrem de scazuta din cauza lipsei de transparenta cu care au fost tratate modificarile fiscale pregatite.
In toamna anului trecut am agreat cresterea salariului minim net cu aproape 25% desi inflatia fusese de 13.8% astfel ca nu intelegem de ce trebuie sa dam peste cap un mecanism care s-a dovedit predictibil si functional. Este nevoie de timp si de discutii serioase in formula tripartita, nu de decizii adoptate in graba.
Suntem pregatiti si consideram oportun, din motive de predictibilitatea si stabilitate, sa incepem cat mai curand negocierile, alaturi de sindicate si de Guvern, pentru salariul minim in plata aplicabil din 1 ianuarie 2024. In acest sens impartasim analiza economica de la care vom porni in vederea acestor negocieri si ni s-ar parea o involutie inacceptabila a dialogului social ca ele sa nu aiba loc", a declarat Radu Burnete, directorul Confederatiei. Pentru informatii privind salariul minim - Analiza CPC, click aici!
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
CONCEPT STRUCTURE
CDS
siniat
Acvatot 2019
viarom
rigips
Ubitech
noark
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
MAKITA
leviatan
strabag nivel 1
EDIT-Structural
theda mar
ness project

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander