Agenda Constructiilor
Joi, 26 Decembrie 2024
Home - Stiri - Actualitatea interna - Eurobarometru: Inegalitatile sociale se afla in topul provocarilor pentru europeni
Eurobarometru: Inegalitatile sociale se afla in topul provocarilor pentru europeni
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 27 Ian 2022 15:26
Parlamentul European si Comisia a publicat un Eurobarometru special comun privind viitorul Europei. Noua din zece tineri europeni sunt de acord ca lupta impotriva schimbarilor climatice poate contribui la imbunatatirea propriei stari de sanatate si bunastare (91 % dintre cei cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani) si 87 % dintre toti respondentii impartasesc, de asemenea, acest sentiment.
- 81 % dintre respondenti se declara fericiti ca locuiesc in UE
- 68 % dintre europeni sunt de acord ca UE este un spatiul al stabilitatii intr-o lume agitata; 67 % dintre europeni sunt de acord ca proiectul UE ofera o perspectiva de viitor pentru tinerii europeni
 
Viitorul Europei
La inceputul anului 2022 - desemnat Anul european al tineretului - sondajul de astazi evidentiaza punctele de vedere ale tinerilor europeni cu privire la provocarile cu care se confrunta Uniunea Europeana, alaturi de rolul-cheie pe care il joaca tinerii in cadrul Conferintei privind viitorul Europei.
Sondajul Eurobarometru de astazi arata ca 91 % dintre tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani considera ca combaterea schimbarilor climatice poate contribui la imbunatatirea propriei stari de sanatate si bunastare, idee sustinuta si de 84 % dintre cei cu varsta de minim 55 de ani. Aproape unul din doi europeni (49 %) considera schimbarile climatice drept principala provocare globala pentru viitorul UE, si sprijina in integralitate obiectivele de mediu ale Pactului verde european: 88 % dintre europeni considera ca este important sa creasca ponderea energiei din surse regenerabile in economia noastra si sa avem o eficienta energetica mai mare, in timp ce 80 % sunt de acord ca este important ca Europa sa devina primul continent neutru din punct de vedere climatic pana in 2050 si sa promoveze cresterea pietei vehiculelor cu emisii zero si cu emisii scazute.
Alte provocari globale viitoare evidentiate de respondenti includ sanatatea (34 %) si migratia si stramutarea fortata a populatiei (mentionate de aproximativ 30 %).
Existenta unor standarde de viata comparabile (31 %) si a unei politici comune in domeniul sanatatii (22 %) sunt doua dintre cele mai utile aspecte pentru viitorul Europei. De asemenea, europenii acorda prioritate unei mai mari solidaritati intre statele membre (21 %) si independentei energetice (20 %).
 
Atuurile, provocarile si valorile UE
Cele mai mentionate patru provocari cu care se confrunta UE sunt inegalitatile sociale (36 %), somajul (32 %), urmate de problemele legate de migratie (31 %). La fel ca in cazul provocarilor globale, problemele de mediu si schimbarile climatice ocupa, de asemenea, un loc important pe lista provocarilor cu care se confrunta UE, mentionate de 32 % dintre respondenti.
Europenii considera ca respectarea de catre UE a democratiei, a drepturilor omului si a statului de drept (27 %) este principalul atu al UE, urmat de puterea sa economica, industriala si comerciala (25 %).
Pacea (49 %), libertatea de opinie (47 %), egalitatea sociala si solidaritatea (45 %), precum si toleranta si deschiderea fata de altii (44 %) sunt valorile cel mai bine reprezentate de UE - in comparatie cu alte tari, potrivit respondentilor.
 
Viata in Uniunea Europeana
Marea majoritate a europenilor sunt fericiti ca traiesc in UE (81 %) si in tara lor (89 %) si sunt multumiti de viata lor de familie (89 %).
 
Conferinta privind viitorul Europei
Aproximativ 43 % dintre europeni afirma ca principalul beneficiu al implicarii tinerei generatii in conferinta este de a se concentra asupra chestiunilor de interes pentru ei. Alte beneficii ale rolului lor esential in cadrul conferintei sunt energia si motivatia pentru reforme si schimbari pe care le aduc (citate de 35 %), precum si accentul pus pe sporirea relevantei viitorului Europei pentru provocarile cu care se confrunta societatea de astazi (33 %).
Cetatenii europeni sunt in continuare interesati sa contribuie la Conferinta privind viitorul Europei si sa participe la aceasta. Desi raspunsul la un sondaj este mijlocul preferat de a face acest lucru, dupa cum indica mai mult de jumatate dintre europeni (59 %), aproape jumatate dintre europeni (46 %) si-ar putea imagina participarea la reuniuni in zona lor. Participarea la consultari online (40 %), prezentarea de idei si propuneri politicienilor de la nivel european si national (39 %) si participarea la evenimente culturale si sportive europene legate de conferinta (39 %) sunt urmatoarele cele mai atractive forme de implicare a cetatenilor.
In general, europenii considera ca schimbarile climatice si mediul (44 %), sanatatea (40 %), precum si o economie mai solida, justitie sociala si locuri de munca (40 %) sunt aspecte esentiale pentru conferinta.
Se asteapta in mod clar ca conferinta sa conduca la rezultate tangibile. Intr-adevar, respondentii ar fi mai motivati sa participe la activitatile conferintei daca ar fi convinsi ca participarea lor ar avea un impact real (53 %).
 
Vocea cetatenilor in UE
90 % dintre europeni sunt de acord ca vocile cetatenilor UE ar trebui luate mai mult in considerare in deciziile referitoare la viitorul Europei. 55 % dintre europeni mentioneaza votul la alegerile europene ca fiind una dintre cele mai eficiente modalitati de a se asigura ca vocile sunt auzite de factorii de decizie de la nivelul UE.
 
hiltiALLBIMSISECAMTotalEnergiesRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
CDS
concelex
ELECTROGRUP
VEGO
Arduro
theda mar
SIGM
DRS
CONCEPT STRUCTURE
GEWISS
BogArt
SSAB
EDIT-Structural
rigips
MAKITA
Ubitech
AED
konsent
Acvatot 2019
strabag nivel 1
noark
EURO BUILD
leviatan

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<