Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Iulie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - Gabriela Firea solicita companiilor si fundatiilor sprijin pentru centrele de carantina
Gabriela Firea solicita companiilor si fundatiilor sprijin pentru centrele de carantina
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 15 Mar 2020 13:42
Primarul municipiului Bucuresti, Gabriela Firea, face un apel catre companii private, asociatii si fundatii sa sprijine autoritatile locale si sa doneze centrelor de carantina alimente si obiecte de stricta necesitate. Centrul de primire a donatiilor se afla la Arena Nationala, pe Bd Basarabia 37-39.
"Facem toate eforturile astfel incat sa asiguram stocurile necesare, hrana calda, apa si kit-uri de igiena personala insa avem nevoie si de sprijinul companiilor care pot furniza alimente si obiecte de igiena sau imbracaminte de stricta necesitate. Este vorba despre alimente neperisabile, produse de igiena si curatenie, apa, pilote, articole de imbracaminte de stricta necesitate. De asemenea se pot trimite carti noi, dulciuri sau diverse jocuri de masa, astfel incat asteptarea acestor persoane aflate in carantina sa nu fie atat de apasatoare", a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.
 
Primarul Capitalei a anuntat, sambata, ca in Bucuresti mai sunt disponibile 180 de locuri de carantina si mai este un centru de rezerva cu o capacitate de peste 140 de locuri. "In prezent, in centrele de carantina din Capitala se afla 270 de persoane venite in special din Italia. Mai sunt disponibile 180 de locuri de carantina si mai avem centre rezerva cu o capacitate totala de peste 140 de locuri", a transmis Gabriela Firea.
Potrivit datelor oficiale, in cele 7 centre de carantina din Bucuresti, cu o capacitate totala de 450 de locuri, mai sunt in prezent 180 de locuri libere. In acest moment sunt cazate 270 de persoane - 111 femei, 155 barbati, 4 minori si doi sugari.
 
Primarul Capitalei a mai precizat ca apa livrata in retelele publice din Bucuresti este potabila si se fac teste in fiecare zi.
"Apa Nova a dat asigurari ca apa de la robinet din Bucuresti este potabila si ca se fac zilnic teste complexe in acest sens. Apa Nova preleveaza si testeaza zilnic probe din cele 54 de puncte fixe stabilite de comun acord cu Directia de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti si Autoritatea Municipala de Reglementare a Serviciilor Publice, din sistemul de distributie a apei care acopera intreg orasul, probe care sunt analizate in unul dintre laboratoarele acreditate Apa Nova cat si in laboratoarele altor institutii. Apa Nova a dat asigurari ca apa potabila nu este un mijloc de transmitere a acestui virus. Mai mult, in niciun moment al procesului de productie, niciun angajat Apa Nova nu intra in contact cu apa potabila distribuita consumatorilor din Capitala, acesta fiind complet automatizat si digitalizat", a afirmat primarul municipiului Bucuresti.
 
Gabriela Firea a mai anuntat ca STB SA a mobilizat tot personalul disponibil pentru igienizarea si decontaminarea tuturor celor aproximativ 1.600 de vehicule aflate in parcul circulant si ca operatorii de salubrizare din toate sectoarele Capitalei spala cu clor arterele din Bucuresti.
 
In incheirea mesajului sau, Gabriela Firea a reamintit bucurestenilor ca la adresa Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza pot fi trimise mesaje daca au spatii de cazare dotate cu camere si grupuri sanitare (hotel, pensiune, camin) care pot fi inchiriate contra cost (50 euro/ noapte) pentru cei care au nevoie de carantina 14 zile, daca doresc sa ajute persoanele din carantina cu alimente, obiecte de ingrijire personala (magazine, firme, ong-uri, persoane) si daca doresc sa se alature ca voluntari pentru a face cumparaturi persoanelor care nu au familie sau prieteni in apropiere si se afla in izolare la domiliciu.
 
PMB pune la dispozitia bucurestenilor un tel verde disponibil 24 din 24 de ore, 0.800.800.868.
 
ACADTeraSteelbluebeamCOVID-19VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
CELCO 2020
strabag nivel 1
elmas 2017
ssab ag antrepriza generala
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere