Agenda Constructiilor
Miercuri, 25 Noiembrie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - INS: Tendinta de scadere moderata a activitatii de constructii, pana in luna martie
INS: Tendinta de scadere moderata a activitatii de constructii, pana in luna martie
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 28 Ian 2020 12:07
Tendinta puternic ascendeta manifestata in 2019 in sectorul de constructii va incetini in lunile urmatoare, in timp ce preturile vor continua sa creasca moderat, conform estimarilor Institutului National de Statistica (INS) pentru perioada ianuarie - martie 2020.
"Potrivit estimarilor din luna ianuarie 2020, in activitatea de constructii se va inregistra, pentru urmatoarele trei luni, scadere moderata a volumului productiei (sold conjunctural -9%). Managerii estimeaza scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -7%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza crestere moderata a acestora (sold conjunctural +11%)", se arata in comunicatul INS privind tendintele in evolutia activitatii economice in perioada ianuarie – martie 2020, la sectiunea dedicata sectorului de constructii.
Soldul conjunctural indica perceptia managerilor intreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen si nu trebuie confundata cu ritmul cresterii sau scaderii oricarui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obtinut ca diferenta intre procentajul managerilor care au ales varianta pozitiva a fenomenului si procentajul celor care au indicat varianta negativa, precizeaza analistii.
 
Industria prelucratoare
In cadrul anchetei de conjunctura din luna ianuarie 2020, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural -3%). Pentru activitatea de fabricare a altor mijloace de transport se estimeaza scadere (sold conjunctural -17%). Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -3% pe total industrie prelucratoare. Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +10%).
 
Comert cu amanuntul
In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat, pentru urmatoarele trei luni, tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural +1%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere moderata (sold conjunctural +9%). Angajatorii prognozeaza, pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +14%). Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza cresterea preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +21%).
 
Servicii
Conform estimarilor din luna ianuarie 2020, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste o relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural -2%). In sectorul de servicii se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +4%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +6%).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19AUTODESKelmas_1octALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
hilti
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere