Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Actualitatea interna - Nicusor Dan: PMB a acordat peste 800 de autorizatii de constuire in actualul mandat
Nicusor Dan: PMB a acordat peste 800 de autorizatii de constuire in actualul mandat
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 28 Iul 2022 10:33
De la inceputul mandatului de primar general si pana acum, Nicusor Dan nu a propus pe ordinea de zi a Consiliului General niciun Plan Urbanistic Zonal. Totusi, intr-un interviu acordat HotNews.ro, primarul general a declarat ca nu a blocat dezvoltarea orasului si ca de cand a venit la Primaria Capitalei a dat peste 800 de autorizatii de construire, in baza Planului Urbanistic General. Primarul general spune ca PUZ-urile au fost facute pana acum in principal pentru derogari, pentru a construi in plus fata de ce prevede regulamentul, iar de acum incolo se vor aproba doar PUZ-uri bine justificate, iar interesul public va prima.
"La nivelul Primariei Municipiului Bucuresti este un numar de aproximativ la 100 de documentatii de urbanism, care sunt in diferite faze si, in functie de faza in care sunt, sunt analizate de Comisia Tehnica de Urbanism pe care am propus-o si a votat-o Consiliul General. Deci se desfasoara o activitate de urbanism. (...) Se poate construi in Bucuresti, dar noi trebuie sa protejam interesul public", a declarat primarul Capitalei.
Nicusor Dan mai spune ca vechea administratie a lasat mostenire 55 de planuri urbanistice, trecute prin toate filtrele, iar o buna parte dintre acestea contin nelegalitati. Primarul a precizat ca pentru majoritatea acestora va propune respingerea.
In ceea ce priveste Planurile Urbanistice Zonale noi, Nicusor Dan spune ca au fost depuse circa 50 si acestea se afla pe circuitul de avizare, dar vor fi avizate doar daca exista justificare pentru derogari sau regulamentul cere acolo elaborarea unui PUZ.
 
"Prin lege, PUZ dureaza foarte mult"
Referitor la durata foarte mare in care se avizeaza un PUZ, Nicusor Dan a spune ca, prin lege, PUZ-ul dureaza foarte mult. "Exista Legea 350, exista Ordinul 2701, de consultare a publicului, care prevede trei etape de consultare a publicului. El se mai coroboreaza si cu Hotararea de Guvern care priveste emiterea avizului de mediu sau a deciziei de mediu si care presupune de asemenea o consultare publica, deci toate aceste lucruri prin lege fac ca un PUZ sa dureze cel putin 9 luni", a precizat edilul.
Nicusor Dan spune ca in luna septembrie vor fi puse pe ordinea de zi a Consiliului General 50-60 de PUZ-uri.
 
Noul PUG ar putea fi avizat la finalul anului 2023
In ceea ce priveste noul Plan Urbanistic General, cel mai probabil acesta nu va fi aprobat in acest mandat si ar putea fi avizat pana la finalul anului viitor.
"Eu am inceput discutiile cu Universitatea de Arhitectura, cu consortiul din jurul Universitatii de Arhitectura, in cadrul contractului pe care il avem. Trebuie actualizate niste studii, trebuie sa ne punem de acord asupra unei actualizari a studiilor deja facute si a listei de studii care sa fie facute in continuare. In ceea ce priveste studiile, plus elaborarea PUG, eu cred ca sfarsitul lui 2023 este un termen rezonabil. Dupa aceea urmeaza toate avizele, asta este ceva ce noi nu putem sa controlam", a declarat Nicusor Dan.
Pentru interviul integral, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTMESENBURGman and machineVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A apărut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
leviatan
CELCO 2020
rigips
BMI_Icopal
BALTIC
Ubitech
hilti
viarom
strabag nivel 1
FRONTALE
MAKITA
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023