Agenda Constructiilor
Luni, 24 Februarie 2025
Home - Stiri - Actualitatea interna - STUDIU: Fondurile europene sunt esentiale pentru sustinerea industriei turistice
STUDIU: Fondurile europene sunt esentiale pentru sustinerea industriei turistice
Actualitatea interna 22 Dec 2010 09:05
La inceputul anului, Guvernul a alocat fonduri totale de 40 milioane de euro pentru implementarea de programe si proiecte de investitii in turism, fiind vizate obiective initiate in 2009, precum si investitii noi. Acestea se incadreaza in cele patru subprograme nationale: "Schi in Romania", "Dezvoltarea infrastructurii turistice in zona montana inalta", "Dezvoltarea echilibrata si integrata a statiunilor turistice balneoclimaterice" si "Dezvoltarea echilibrata si integrata a zonei turistice din Delta Dunarii si a statiunilor turistice de pe litoralul Marii Negre. Majoritatea lucrarilor de executie a unor imobile din industria hoteliera este finantata prin intermediul Masurii 313 - „Incurajarea activitatilor turistice”, care face parte din Axa III –„Imbunatatirea calitatii vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale” si are ca obiectiv general dezvoltarea activitatilor turistice in zonele rurale. Fondurile europene pentru dezvoltarea turismului rural pot fi obtinute de microintreprinderi, de persoanele fizice (care se angajeaza ca, pana la data semnarii contractului de finantare, sa se inregistreze cel putin ca persoana fizica autorizata), de comune prin reprezentantii locali si de ONG-uri.
Investitii de 400 milioane de euro in Muntenia-Dobrogea
In Muntenia-Dobrogea, proiectele totalizeaza fonduri de aproximativ 400 milioane de euro. Potrivit analizei santierelor operationale in aceasta regiune, se evidentiaza cladirile aflate intr-un stadiu incipient de executie (72%), obiectivele aflate in faza intermediara de edificare detin un procent de 20,6%, iar cele la care se realizeaza finisajele, compartimentarile interioare si inchiderile sunt in proportie de 7,4%. Referitor la regimul de inaltime a imobilelor, majoritatea (83,3%) au pana la patru etaje, 11,3% dintre acestea au intre cinci si zece niveluri, iar 5,4% vor include peste 11 etaje. De asemenea, cea mai mare parte a cladirilor (62,6%) se va finaliza in 2011, 6% - anul acesta, iar diferenta (31,4%) in perioada 2012-2013. Cele mai multe proiecte dezvoltate in zona analizata se regasesc in judetele Mehedinti, Dambovita, Calarasi si municipiul Bucuresti. La polul opus se afla judetele Teleorman, Olt, Braila si Ialomita.
Brasov, Caras-Severin si Alba - judetele unde se construieste cel mai mult
Judetele care consemneaza cele mai multe obiective din industria turistica, aflate in constructie in regiunea Transilvania, sunt: Brasov, Caras-Severin si Alba. La polul opus se afla judetele Covasna, Maramures, Salaj si Mures. Valoarea totala a obiectivelor din aceasta regiune este de circa 300 milioane de euro. Astfel, 71,1% dintre cladiri se afla intr-o faza incipienta de executie, la 23,9% se realizeaza structura de rezistenta, iar 5% sunt in stadiul final de edificare. Totodata, peste 95% din cladiri au un regim de inaltime mic (de maximum patru etaje), 3,8% sunt imobile cu cinci-zece nivele, iar mai putin de 1% constituie obiective cu mai mult de 11 etaje. Cea mai mare parte a proiectelor (61,9%) se va finaliza in 2011, 33,8% - dupa 2012, iar 4,3% - anul acesta. Pentru a citi articolul integral, click aici
 
SISECAMALLBIMTotalEnergiesRAWLPLUGABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ELECTROGRUP
SIGM
GEWISS
Arduro
noark
CDS
Acvatot 2019
SSAB
EDIT-Structural
quadratum
MAKITA
theda mar
AED
concelex
rigips
DRS
leviatan
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
EURO BUILD
konsent
MCA
CONCEPT STRUCTURE
Eco Garden Construct
VEGO
BogArt
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<