Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ASRO: Propunere de comitet tehnic pentru analiza sistemelor hyperloop
ASRO: Propunere de comitet tehnic pentru analiza sistemelor hyperloop
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 14 Ian 2020 13:16
Imaginati-va ca in viitorul apropiat vom putea ajunge de la Bucuresti la Baia Mare in aproximativ 40 de minute. Suna ca un scenariu SF, dar acest lucru ar putea fi posibil cu ajutorul sistemului hyperloop.
Hyperloop-ul este un sistem de tuburi in care presiunea atmosferica este foarte mica. Prin aceste tuburi se misca foarte repede niste „sanii electrice” care transporta fie module asemanatoare unor trenuri, fie containere de marfa sau chiar capsule individuale.
La ora actuala sunt foarte multe tari care si-au declarat intentia de a incerca dezvoltarea unor linii de hyperloop intre marile lor orase si de aceea necesitatea unei abordari unitare a acestor sisteme devine din ce in ce mai presanta.
In acest context, organismele de standardizare din Olanda si Spania, au trimis catre CEN-CENELEC o propunere de infiintare a unui nou comitet tehnic, care va avea ca scop standardizarea tuturor sistemelor, produselor, serviciilor si aplicatiilor legate de sistemul de transport Hyperloop.
Daca va trece de vot, viitorul comitet tehnic va aborda urmatoarele subiecte:
- Infrastructura, componente si lucrari civile;
- Vehicule;
- Semnalizare, comanda si control;
- Securitate;
- Exploatare.
Data limita pentru a putea vota aceasta propunere este 4 februarie 2020.
Siguranta sistemelor hyperloop este un element esential pentru a le putea exploata in scop comercial. Standardele sunt necesare pentru realizarea unei metode coerente de evaluare a conformitatii asociate sistemelor destinate transportului de pasageri si marfa.
Este in curs de dezvoltare o varietate din ce in ce mai mare de principii operationale pentru sistemele hyperloop. Aplicarea standardelor va ajuta la armonizarea evolutiilor tehnologice pentru a putea evita incompatibilitatile.
Principalele parti interesate asupra carora aceasta tehnologie va avea un impact major sunt: industria, comertul, autoritatile nationale si europene, consumatorii, laboratoarele de cercetare, furnizorii de servicii.
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUGhiltiTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
ness project
EDIT-Structural
strabag nivel 1
ELECTROGRUP
Ubitech
quadratum
SIGM
SSAB
rigips
konsent
Acvatot 2019
noark
Arduro
AED
ERBASU CONSTRUCT
VEGO
concelex
MAKITA
viarom
CDS
leviatan
DRS

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<