Agenda Constructiilor
Duminica, 20 Septembrie 2020
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - CC: Suspiciune de abuz de pozitie dominanta pentru Megaconstruct SA
CC: Suspiciune de abuz de pozitie dominanta pentru Megaconstruct SA
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 28 Feb 2019 18:46
Consiliul Concurentei supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Megaconstruct S.A. pentru a elimina ingrijorarile de natura concurentiala care au condus la declansarea investigatiei pe piata serviciului de executie a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale si pe piata serviciului de distributie de gaze naturale si a serviciilor conexe, in zonele geografice in care care Megaconstruct S.A. este operator ale sistemului de distributie a gazelor naturale.
Angajamentele propuse de Megaconstruct S.A. prevad eliminarea clauzelor din contractele incheiate cu subcontractorii sai pentru executia instalatiilor de utilizare a gazelor naturale susceptibile de a incalca regulile de concurenta, respectiv rezilierea acestora.
De asemenea, compania se angajeaza sa implementeze noi masuri si proceduri interne, inclusiv realizarea unui sistem electronic integrat de gestionare a activitatii, care sa asigure transparenta procedurilor, egalitatea de tratament a consumatorilor, precum si posibilitatea acestora de a alege operatorii economici care sa execute instalatiile de utilizare. In acelasi timp, compania va elabora, impreuna cu un consultant in domeniu, o procedura interna de conformare cu regulile de concurenta si va organiza programe de instruire a personalului in acest sens.
Investigatia Consiliului Concurentei vizeaza o posibila intelegere anticoncurentiala intre Megaconstruct S.A., Mega Conect S.R.L. si Instalatii Montaj Tehnologic S.R.L. pe piata serviciului de executie a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale, respectiv un posibil abuz de pozitie dominanta al Megaconstruct S.A. pe piata serviciului de distributie de gaze naturale si a serviciilor conexe.
Ingrijorarile concurentiale se refera la faptul ca subcontractarea de catre Megaconstruct S.A., in baza unor contracte de prestari servicii executie lucrari, a lucrarilor catre firmele Mega Conect S.R.L. si IMT S.R.L., precum si actiunile derulate in legatura cu aceste contracte, sunt susceptibile sa reduca concurenta dintre aceste companii, fiind redusa semnificativ posibilitatea consumatorilor de a alege operatorul economic care sa execute instalatiile de utilizare a gazelor naturale, respectiv de a obtine un pret mai mic pentru executia acestora.
In acelasi timp, Consiliul Concurentei suspecteaza Megaconstruct S.A. de abuz de pozitie dominanta, manifestat prin conditionarea prestarii serviciilor conexe serviciului de distributie a gazelor naturale de acceptarea companiei care efectueaza instalatia de utilizare a gazelor naturale in locatiile acestora, respectiv de acceptarea de catre beneficiari a tarifului pentru prestarea serviciului de executie a instalatiei de utilizare a gazelor naturale.
 
AUTODESKALLBIMCOVID-19allbimElmas 375
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
rigips
hilti
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere