Agenda Constructiilor
Marti, 19 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - CITR: GRAMPET preia platforma RAFO Onesti unde va dezvolta terminale logistice
CITR: GRAMPET preia platforma RAFO Onesti unde va dezvolta terminale logistice
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 27 Iul 2020 14:48
Compania Roserv Oil, parte a Grupului GRAMPET, a achizitionat platforma industriala a rafinariei RAFO Onesti, in cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonata de CITR, liderul pietei de insolventa din Romania. Tranzactia de vanzare a activului a fost finalizata conform strategiei de valorificare aprobate de creditorii RAFO Onesti, in cadrul procedurii de insolventa, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic din Moldova.
Roserv Oil este o societate nou-infiintata care se va concentra pe dezvoltarea la nivel national de terminale logistice atat pe partea de containere, dar si depozite pentru produse petroliere.
In acest context, compania a decis cumpararea activelor platformei RAFO Onesti, aflata in faliment, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic pentru containere si produse petroliere care va deservi regiunea Moldovei. Aceasta specializare vine sa completeze obiectivul principal de activitate al Grupului GRAMPET, transportul feroviar de marfa. Odata cu preluarea de catre Roserv Oil, activele RAFO Onesti devin active productive, parte din activitatea comerciala a Grupului GRAMPET.
Odata cu preluarea de catre Roserv Oil, platforma ar putea genera, pe termen lung, cel putin 600 de locuri de munca iar prima faza a proiectului care implica activele tranzactionate va genera peste 200 de locuri de munca. In perioada imediat urmatoare Roserv Oil va demara un proces de evaluare a instalatiilor existente.
Compania si-a propus sa atraga parteneri din randul societatilor specializate in productia de materii prime si sa puna in functiune mai multe instalatii disponibile pe platforma, in acest sens.
In toata perioada de insolventa, plaforma RAFO Onesti a fost pastrata in stare de conservare de catre CITR si a facut obiectul unei intense promovari.
In ultimii 3 ani CITR a propus spre vanzare platforma RAFO derulandu-se peste 10 proceduri de valorificare. Platforma RAFO a fost promovata atat in Romania, cat si international si au existat peste 100 de contacte directe pentru acest activ.
Desi a existat un interes aparent pentru acest activ, din pacate situatia rafinariei care nu functioneaza de peste 10 ani, nu a beneficiat de investitii in modernizarea tehnologiilor utilizate la nivelul concurentilor si la cerintele pietei, capacitatea de productie relativ redusa si costurile de reluare a activitatii ridicate, au facut foarte dificila aceasta procedura de valorificare.
Prin aceasta tranzactie se deblocheaza starea indelungata de inactivitate a platformei si creeaza premisele dezvoltarii unei activitati economice pe platforma RAFO Onesti.
CITR, o companie Impetum Group ce are misiunea de a salva valoarea din businessurile romanesti, a gestionat prin solutiile sale, in cei 20 de ani de experienta in restructurare si insolventa, aproape 1000 de proiecte si administreaza in prezent un patrimoniu evaluat la peste 1 MLD. EUR.
 
COVID-19VideoConfAC-iulelmas_1octAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
CELCO 2020
hilti
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere