Agenda Constructiilor
Duminica, 14 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - EY Romania: Radu si Asociatii SPRL devine Bancila, Diaconu si Asociatii SPRL
EY Romania: Radu si Asociatii SPRL devine Bancila, Diaconu si Asociatii SPRL
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 21 Sep 2021 12:56
Radu si Asociatii SPRL, societatea de avocatura afiliata EY Romania, devine Bancila, Diaconu si Asociatii SPRL, preluand numele avocatilor asociati Emanuel Bancila si Radu Diaconu.
Bancila, Diaconu si Asociatii SPRL ofera intregul spectru de servicii juridice, in special, consultanta in domeniul dreptului societar / fuziuni si achizitii (M&A), politici si dispute fiscale, drept imobiliar, reglementari in domeniul energiei, relatii de munca, drept bancar si fintech-uri. Cei doi avocati vor fi responsabili cu dezvoltarea activitatii societatii pe doua arii principale de servicii: consultanta juridica in afaceri - Radu Diaconu, respectiv, politici si dispute fiscale - Emanuel Bancila.
Emanuel Bancila, partener si liderul practicii de politici si dispute fiscale, are 25 de ani de experienta in coordonarea proiectelor de inspectii si litigii fiscale. Practica de politici si dispute fiscale condusa de Emanuel Bancila este printre putinele practici din Romania incluse de Chambers Europe si Legal 500 in categoria „Tier 1”. Aceleasi publicatii l-au inclus pe Emanuel Bancila in categoria „Leading Individuals”, iar International Tax Review in categoria „Highly regarded”. In ultimii 5 ani, publicatia International Tax Review a plasat in mod constant practica de politici si dispute fiscale in top 5 cele mai apreciate practici din randul companiilor din Romania, Europa Centrala si de Est si chiar din Europa la diferite categorii.
Emanuel Bancila a declarat urmatoarele: „In 2014, am inceput construirea de la zero a acestei practici de politici si dispute fiscale. In 7 ani, am ajuns la un numar de peste 20 de avocati, practica fiind recunoscuta in mod constant in topul primelor 4 din Romania, alaturi de firme de avocatura consacrate, cu o vechime de 20-30 de ani. Ne mandrim cu doua decizii favorabile in procedura preliminara in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene - C-438/13 si C-441/16, precum si cu decizii de referinta in domeniul preturilor de transfer, TVA si impozit pe profit. Inovatia este ceea ce ne defineste, dovada fiind hotararile judecatoresti unice obtinute cu privire - de exemplu - la aplicarea amnistiei in situatia in care organul fiscal nu a respectat termenul legal de incepere a inspectiei fiscale, redeschiderea a doua rafinarii in Romania a caror activitate fusese suspendata de autoritatile fiscale, reclasificarea riscului fiscal al unui contribuabil sau clarificarea termenului de prescriptie in controlul fiscal asupra impozitului pe profit.”
Radu Diaconu, partener coordonator si liderul practicii de consultanta juridica in afaceri, conduce o echipa cu experienta vasta in acordarea de asistenta atat investitorilor strategici, cat si celor financiari intr-o gama larga de tranzactii pe piata romaneasca. Echipa sa are ca piloni practicile de drept societar / fuziuni si achizitii (M&A), energie, dreptul muncii, reglementare (regulatory) si drept bancar & fintech-uri, activitatea avocatilor care coordoneaza aceste practici fiind apreciata atat de clienti cat si de publicatiile de specialitate. De asemenea, prin cooptarea Roxanei Dudau ca partener si coordonator al practicii de drept imobiliar, societatea de avocatura se pozitioneaza ca un jucator important pe piata serviciilor de consultanta juridica din domeniu, experienta Roxanei fiind una recunoscuta atat national, cat si international de publicatiile de profil.
Printre clientii practicii de consultanta a societatii se numara multe dintre cele mai mari 100 de companii de pe piata romaneasca. Dintre tranzactiile recente amintim vanzarea business-ului de carduri de carburant al Smart Diesel catre grupul german DKV, vanzarea GloriaFood catre Oracle, procesul de fuziune a celor trei companii de distributie Electrica, vanzarea business-ului de productie si retail de mobila Casa Rusu catre fondul de investitii Greenbridge si achizitia hotelului Majestic din Bucuresti.
“Le multumesc atat clientilor nostri pentru increderea acordata, cat si celor 25 de colegi avocati care ofera consultanta juridica de business pentru munca tenace si consecventa din ultimii ani, prin care am reusit sa realizam proiecte din ce in ce mai complexe si mai interesante. Intentia mea este ca, in anul care vine si in paralel cu dezvoltarea constanta a echipei, sa recunoastem contributia colegilor nostri avocati la cresterea sustinuta a activitatii noastre, prin cooptarea unora dintre acestia in parteneriatul firmei de avocatura”, a declarat Radu Diaconu.
Bancila, Diaconu si Asociatii SPRL are o echipa formata din 45 de avocati specializati in consultanta juridica si litigii care deservesc o gama larga de clienti, in toate sectoarele economiei. Bancila, Diaconu si Asociatii SPRL lucreaza in mod integrat alaturi de profesionisti din toate domeniile de expertiza ale EY, respectiv consultanta fiscala, strategie si tranzactii, consultanta in afaceri si audit.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
leviatan
BMI_Icopal
FRONTALE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
viarom
CELCO 2020
Acvatot 2019
MAKITA
hidroplasto
strabag nivel 1
rigips
hilti

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere