Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Iulie 2020
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - MAZARS creste cu 10,4% in 2019 si aniverseaza 25 de ani de existenta in Romania
MAZARS creste cu 10,4% in 2019 si aniverseaza 25 de ani de existenta in Romania
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 28 Ian 2020 07:15
Mazars, compania internationala de audit si consultanta, anunta venituri de 1,8 miliarde euro pentru exercitiul financiar 2018/2019 (1 septembrie 2018 – 31 august 2019), in crestere cu 10,4% (excluzand impactul Forex de +0,2%), comparativ cu exercitiul financiar anterior. Cresterea veniturilor a fost sustinuta de o crestere organica puternica de 9%, completata de o crestere externa pozitiva de +1,3%.
„Acesta este cel mai inalt nivel de crestere organica inregistrat de Mazars incepand cu perioada 2011/2012. Aceasta performanta remarcabila provine din nivelul ridicat de expertiza si angajamentul echipelor noastre spre a oferi clientilor o experienta fara cusur la nivel international, precum si o recunoastere reala a beneficiilor modelului de parteneriat integrat unic al Grupului Mazars. Mazars este un partener de incredere pentru organizatiile de toate tipurile, nu doar pentru companiile listate.”, a declarat Hervé Hélias, CEO si Presedinte al Grupului Mazars.
2019: Un an de referinta pentru extinderea internationala
Alaturi de performantele financiare deosebite ale Grupului Mazars, 2019 a marcat si semnarea Aliantei Mazars din America de Nord in luna iulie. Alianta Mazars din America de Nord este un acord semnificativ intre Mazars si cinci firme importante din Statele Unite si Canada – BKD, Dixon Hughes Goodman, Moss Adams, Plante Moran (S.U.A.) si MNP (Canada). Alianta Mazars din America de Nord reprezinta o piatra de hotar pentru Mazars, permitand firmei sa obtina o acoperire extinsa in America de Nord si sa ofere clientilor sai internationali acces la inca 16.000 de profesionisti din regiune. Mazars are acum 40.400 de profesionisti care deservesc clienti pe tot globul (24.400 de profesionisti din parteneriatul integrat al Mazars) si 318 de birouri in 91 de tari si teritorii.
Comentand strategia de dezvoltare a firmei, Hervé Hélias a adaugat: „In urma cu patru ani, am stabilit un plan strategic ambitios denumit Next-20. Extinderea in China pentru a atinge dimensiuni critice pe aceasta piata vasta si dezvoltarea unei oferte puternice si competitive in America de Nord au fost prioritatile noastre, dar si o tranzitie lina in modul nostru de guvernare, cu o succesiune bine planificata de Philippe Castagnac in calitatea sa de Presedinte al Grupului. Astazi, sunt foarte mandru sa pot spune ca aceste obiective au fost indeplinite. Scopul nostru pentru 2020 este sa atingem venituri de 2 miliarde euro si sunt increzator ca vom realiza acest lucru”.
Crestere pe toate planurile
Extinderea internationala a Grupului Mazars se reflecta in raspandirea geografica a surselor sale de venituri, peste o treime dintre veniturile din serviciile fiscale oferte de firma provenind acum din afara Europei.
Toate regiunile s-au bucurat de o crestere puternica a veniturilor in 2018/2019: 7,8% in Europa de Vest, 13,6% in Europa Centrala si de Est, 12,1% in America de Nord, 13,1% in America Latina, 9,4% in Africa si Orientul Mijlociu, cu cea mai puternica crestere in zona Asia-Pacific (22,6%). Zona Asia-Pacific reprezinta acum 15% dintre veniturile totale ale Grupului Mazars. In China, firma are peste 4.000 de angajati si 30 de birouri. Operatiunile din China ale Grupului Mazars deservesc acum nu mai putin de 137 de companii listate si s-a bucurat de o crestere de 19% a veniturilor anul trecut. In Australia, Grupul Mazars a crescut cu 100% in 2019, datorita integrarii a doua firme locale.
In Romania, Mazars are 25 de ani experienta in serviciile de audit, contabilitate, salarizare, consultanta resurse umane si consultanta fiscala. “Mazars este o companie pregatita pentru provocarile tehnologice viitoare, cu o echipa formata din tineri cu o viziune unica si valori care ne modeleaza cultura organizationala. Directia strategica pentru 2020 are la baza loialitatea fata de angajatii si de clientii nostri. Prin cele cinci linii de servicii integrate, Mazars Romania sprijina companiile locale si internationale in toate etapele dezvoltarii sale. De curand, am lansat HR Advisory Services, un serviciu care vine intr-un moment perfect, avand in vedere provocarile fortei de munca romanesti.”, a mentionat Dino Ebneter, Country Managing Partner, Mazars Romania.
Experienta vasta si echilibrata
Auditul a reprezentat baza expertizei Mazars si va ramane in centrul activitatii sale in anii urmatori. Pentru a sustine nevoile clientilor sai, Mazars a elaborat o oferta complexa de servicii fiscale, de consultanta si de conformitate. Astazi, auditul si contabilitatea reprezinta 63% dintre veniturile totale, 37% fiind servicii de consultanta.
Odata cu extinderea geografica, Mazars s-a bucurat de o crestere pe fiecare dintre liniile sale de afaceri. Astfel in 2018/2019 au fost inregistrate urmatoarele: audit + 8,5%, contabilitate si externalizare + 8,2%, consultanta + 24,2%, servicii fiscale + 9,9%, servicii juridice + 34,9% si consultanta financiara + 9,5%.
O strategie de crestere durabila
Forta Mazars consta, de asemenea, in capacitatea sa de a creste intr-un mod profitabil si sanatos. Avand in centrul dezvoltarii sale oamenii si excelenta tehnologica, firma investeste constant in echipele sale, precum si in inovatie, integrand inteligenta artificiala, machine learning si analiza datelor in serviciile de audit si de consultanta. In 2019, 92% din personal a beneficiat de pregatire profesionala.
Privind in viitor
„Anul 2019 a fost un an esential pentru Mazars. Credem ca aceste realizari si accelerarea transformarii noastre confirma excelenta tehnica a oamenilor din companie, precum si relevanta strategiei noastre. Am ramas fideli valorilor si spiritului nostru antreprenorial, crescand intr-un mod responsabil si sanatos. Obiectivul nostru pentru 2020 si nu numai este de a fi alegerea fireasca pentru candidatii talentati, precum si pentru clientii care isi doresc sa colaboreze cu un partener, care contribuie deja la construirea bazelor economice ale unei societati corecte si prospere.”, a incheiat Hervé Hélias.
 
COVID-19VideoConfAC-iulACADTeraSteelbluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
elmas 2017
rigips
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
hilti
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere