Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Decembrie 2024
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - PWC: Politicile ESG vor remodela economia globala si investitiile in urmatorii ani
PWC: Politicile ESG vor remodela economia globala si investitiile in urmatorii ani
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 19 Iul 2021 11:28
Politicile de mediu, sociale si de guvernanta corporativa (ESG) vor remodela economia globala in urmatorii ani si vor influenta succesul investitional al fondurilor de investitii. Prin urmare, este crucial ca acestea sa incorporeze investitii responsabile si criterii ESG in strategia lor generala de afaceri.
In ultimii sapte ani, importanta politicilor ESG in deciziile fondurilor de investitii a luat avant. Aproape trei sferturi (72%) dintre respondentii la un sondaj global realizat de PwC arata ca intotdeauna, in etapa de pre achizitie, analizeaza companiile tinta din punct de vedere al riscurilor si oportunitatilor ESG. De asemenea, 56% au refuzat incheierea de parteneriate sau investitii, din motive legate de ESG, potrivit sondajului “The Global Private Equity Responsible Investment” care a analizat investitiile responsabile a 209 fonduri/companii de investitii din 35 de tari.
Criza din ultimele 18 luni a fost un semnal puternic de alarma pentru intreaga lume: pentru a preveni alte pandemii si pentru a reduce riscurile cauzate de schimbarile climatice, firmele sunt nevoite sa construiasca o societate echitabila si sustenabila, dar care sa genereze si crestere. Iar miza este mare. Doar la nivelul anului 2018, investitiile durabile, categorie care include si investitiile de tip ESG, ajunsesera la peste 30 trilioane de dolari pe primele cinci piete de capital la nivel global.
Politicile ESG influenteaza gandirea strategica a intregii companii
Raportul PwC arata ca politicile ESG au trecut astfel de la etapa incipienta in care reprezentau un produs specializat destinat unui grup restrans de investitori, la etapa actuala in care aceste actiuni s-au transformat intr-un cadru general care influenteaza gandirea strategica a intregii companii. 56% dintre respondenti au declarat ca ESG se afla pe agenda consiliilor de administratie cel putin o data pe an, in crestere de la 35% in 2019, iar 15% au spus ca a fost discutat la toate sedintele consiliului.
Studiul PwC mai arata ca fondurile de investitii care plaseaza ESG in centrul strategiei lor de afaceri vor fi deschizatoare de drumuri in noua economie durabila. Astfel, 65% dintre respondentii sondajului au dezvoltat o investitie responsabila sau o politica ESG si au dezvoltat instrumentele pentru implementarea acesteia.
ESG are astfel o influenta crescanda asupra strategiei de afaceri pe tot parcursul ciclului de viata a tranzactiilor si in cadrul portofoliilor. Fondurile de investitii folosesc criteriile ESG nu doar pentru a evalua riscurile si pentru a identifica oportunitati de creare a valorii, ci si pentru a-si gestiona portofoliul si, in cele din urma, pentru a avea un exit de succes.
Motoarele succesului durabil
In 2019, majoritatea fondurilor de investitii s-au declarat ingrijorate de riscurile climatice din portofoliul lor, dar nu au abordat serios problema. Anul acesta insa mai mult de jumatate dintre firmele respondente la sondaj iau deja masuri si 36% declara ca iau in considerare riscul climatic atunci cand iau decizii de investitii.
In ultimii cinci ani, s-a vazut o determinare in randul companiilor spre diversitate si incluziune la locul de munca, in special in ceea ce priveste egalitatea de gen. Astfel, mai bine de trei sferturi (77%) dintre respondentii la sondaj spun ca diversitatea este o valoare esentiala si integranta in cultura lor, care genereaza beneficii pentru afaceri – in special in domeniul inovatiei.
Prevenirea mitei si a coruptiei a fost de mult timp o preocupare de guvernanta de top pentru afaceri. Majoritatea respondentilor (95%) se arata preocupati de etica afacerilor, valorile si cultura corporativa, prevenirea mitei si a coruptiei si a securizarii cibernetice a datelor. Aproape 90% sunt ingrijorate de respectarea regulamentului ESG, iar peste jumatate arata ca echipa lor de investitii a primit un training specializat.
 
SISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SIGM
Ubitech
EURO BUILD
VEGO
leviatan
Arduro
DRS
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
konsent
MAKITA
quadratum
EDIT-Structural
theda mar
concelex
Acvatot 2019
AED
ELECTROGRUP
BogArt
rigips
CDS
SSAB
noark
GEWISS

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<