Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ROCA a inregistrat un randament al investitiilor de 57% in 2019
ROCA a inregistrat un randament al investitiilor de 57% in 2019
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 23 Apr 2020 15:06
ROCA Investments, un nou model de private equity care ofera solutii de capital, parteneriat si management pentru consolidarea afacerilor romanesti in impas, parte a Impetum Group, a avut in 2019 un randament al investitiilor de 57%, ajungand sa fie evaluata la o valoare cu 74% peste cea de la infiintare, in 2018. Cresterea inregistrata confirma modelul de business ROCA Investments, bazat pe o granularitate a portofoliului si o diversificare a domeniilor de activitate, care asigura o buna profitabilitate per ansamblu. Performanta ROCA Investments dovedeste ca solutiile de equity si management sunt vitale pentru companiile care traverseaza un impas, precum si ca acest impas poate fi transformat intr-un avantaj cu instrumentele potrivite.
Pentru companiile sale, ROCA Investments a alocat un fond de interventie de 20% din valoarea actuala a participatiilor, cu rolul de a le asigura capitalul suplimentar necesar pentru a depasi cu succes impactul crizei. Alaturi de relatia transparenta si comunicarea permanenta cu echipele de management ale companiilor ROCA Investments, masurile implementate promit ca trendul crescator pentru ROCA si companiile sale se va pastra. Astfel, intr-un moment dificil pentru economie, ROCA ofera o perspectiva optimista a viitorului, bine ancorata intr-o strategie adaptata contextului pandemiei si in masuri de preventie care valideaza inca o data misiunea ROCA Investments de a participa la insanatosirea economiei romanesti si a contribui la dezvoltarea unei antreprenoriale bazate pe parteneriat.
„Faptul ca suntem intr-un punct complicat in economie nu inseamna ca oprim motoarele si sistam activitatea, dimpotriva: e un bun moment pentru a trece la o reconstructie solida. Businessul romanesc are cu atat mai multa nevoie acum de un punct de sprijin, de un sistem de referinta. Poate ca nu mai avem harta, dar ne pastram busola. Avem planificata o majorare de capital si ne propunem 10 investitii in 2020, asa cum am decis inca dinainte de criza sanitara, in sectoare strategice care pot fi motoarele pentru reconstructia economiei si unde ROCA Investments se poate implica. Investim in companii ale caror valori sunt peste evaluarile acestora. Marile companii cresc in momente de criza”, a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.
ROCA Investments promite skin in the game
Unul dintre diferentiatorii si principalul atu ROCA Investments este implicarea in profunzime in management a echipei de profesionisti ROCA, cu background extensiv in business & finance. Din bordul ROCA Investments fac parte de la infiintare: Rudolf Vizental, CEO si cofondator ROCA Investments si Alexandru Savin, Investment Manager, cu expertiza in business development, business models si managementul riscului. Echipa a fost recent completata de Alexandra Bran, in rolul de CFO, care a ocupat in trecut pozitia de CFO al retailerului online eMAG, parte din grupul de talie mondiala Naspers. Ca parte din bord, Alexandra va valorifica cei 15 ani de activitate in domeniul financiar pentru a superviza si coordona strategiile de capital pentru toate companiile din ROCA Investments.
Aportul ROCA Investments in companii si la economia tarii
ROCA Investments a pornit la drum in 2018 cu un capital de 4,5 mil EUR. In primul an a realizat trei tranzactii si si-a majorat capitalul la 12,8 mil EUR. In anul 2019, ROCA Investments a incheiat alte cinci noi tranzactii. Conform raportului de evaluare intocmit de catre de evaluatorul independent certificat ANEVAR Veridio, pe baza datelor inregistrate la finalul anului trecut, valoarea de piata a capitalurilor proprii ale ROCA Investments este estimata la 22,3 mil EUR, ceea ce reprezinta o crestere cu 74% fata de valoarea contabila. Mai mult, randamentul investitiilor pentru anul 2019 a fost de 57,18%, un procent cu atat mai impresionant cu cat o parte din companiile in care ROCA Investments s-a implicat anul trecut nu reflecta inca masurile de eficientizare post-tranzactie si pastreaza un real potential de crestere.
In paralel, ROCA Investments continua cateva proiecte strategice incepute din ianuarie pentru a dezvolta mai departe comunitatea antreprenoriala ROCA si a ajuta si la accelerarea dezvoltarii structurii manageriale din companiile romanesti. O realizare inclusa aici este amplificarea proiectului ROCA Management Accelerator, un program intensiv de management aplicat care antreneaza aptitudini adaptate economiei romanesti, prin practica in companiile ROCA Investments.
Companiile ROCA Investments provin din zone economice diferite, cum ar fi servicii B2B, logistica, productie, agricultura, industria chimica, impactate la variate intensitati de ordonantele militare in vigoare. Companiile ROCA Investments continua insa sa faca business si sa contribuie la mentinerea economiei in functiune.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
concelex
Acvatot 2019
CDS
theda mar
leviatan
strabag nivel 1
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
ness project
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
rigips
MAKITA
siniat
noark
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander