Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ARACO: Dinamica pietei constructiilor a fost mult mai scazuta decat in 2009
ARACO: Dinamica pietei constructiilor a fost mult mai scazuta decat in 2009
Antreprenori & Dezvoltatori 30 Dec 2010 08:33
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a acumulat datorii (arierate) in valoare de 14 milioane de euro catre firmele care au executat lucrari in cadrul programului privind reabilitarea termica a cladirilor multietajate. Restantele vizeaza obiective incepute anul trecut, potrivit oficialilor Guvernului. Referindu-se la acest subiect, Laurentiu Plosceanu, presedinte al Asociatiei Romane a Antreprenorilor in Constructii (ARACO) condamna atitudinea executivului, care ia masuri numai la nivel declarativ.
 
Laurentiu Plosceanu, presedinte al ARACO: "Daca reactiile oficialilor sunt pozitive la nivel declarativ, din perspectiva asigurarii resurselor financiare sunt probleme. Cu unele exceptii, cum ar fi sectorul 1 din Bucuresti, unde primaria asigura integral reabilitarea tuturor blocurilor, situatia s-a inrautatit anul acesta. Multe lucrari sunt intrerupte, iar dinamica a fost mult mai scazuta decat anul trecut. O mare parte dintre firmele de constructii incearca sa supravietuiasca pe o piata cu o scadere estimata la 30% pentru anul acesta. Pana si creantele pe care le au de incasat de la stat intarzie, iar fara o dinamizare a investitiilor publice si private, firmele raman anemice. De asemenea, este vital ca programul de reabilitare a blocurilor de locuinte sa fie implementat si din perspectiva noii directive privind performanta energetica a cladirilor (EPBD), adoptata de Parlamentul European. Directiva - pe care trebuie sa o transpuna si Romania in legislatia nationala - prevede ca, in urmatorii zece ani, toate cladirile noi, publice sau private, trebuie sa produca energie din surse regenerabile mai multa decat cea consumata din surse de energie fosile. Eficienta energetica reprezinta un obiectiv la nivel global si in intreaga Europa, astfel ca ar trebui luata in serios problema respectiva si pe plan local".
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
noark
quadratum
MAKITA
concelex
CDS
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
theda mar
ness project
Ubitech
viarom
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander