Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CJ ILFOV are in derulare proiecte in valoare de peste doua miliarde lei
CJ ILFOV are in derulare proiecte in valoare de peste doua miliarde lei
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 29 Mai 2024 06:25
In ultimii ani, judetul Ilfov a inregistrat o crestere semnificativa, in special in domeniul constructiilor si al infrastructurii. Acest lucru s-a datorat in mare parte pozitiei sale strategice in apropierea Capitalei, blocajului administrativ de la nivelul Municipiului Bucuresti, precum si atractiei exercitate asupra investitorilor si a populatiei in cautare de locuinte si oportunitati de afaceri. In continuare, dezvoltarea judetului Ilfov este axata pe cinci obiective strategice, care vizeaza planificarea urbanistica durabila - inclusiv finalizarea documentatiei de amenajare a teritoriului judetean (PATJ), imbunatatirea infrastructurii rutiere - inclusiv prin dezvoltarea unui sistem de transport public eficient, asigurarea conditiilor necesare construirii unor spatii de locuit calitative, atragerea de investitii in diverse sectoare, precum si protectia patrimoniului cultural si natural.
In acest moment, Consiliul Judetean (CJ) Ilfov gestioneaza implementarea de proiecte cu o valoare cumulata de peste doua miliarde lei, acestea fiind in diferite stadii de pregatire si executie.
Despre planurile de dezvoltare si marile proiecte aflate in derulare relateaza, in continuare, Hubert Thuma, presedintele CJ Ilfov.

- Care sunt cele mai mari proiecte de investitii pe care le aveti in implementare, la nivelul Consiliului Judetean Ilfov?
- Printre cele mai mari proiecte de investitii aflate in curs de realizare se afla doua proiecte majore de infrastructura de transport, care presupun reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri din judetul Ilfov, respectiv DJ 101, km 12+970 (Balotesti) - km 37+549 (Sitaru), cu o valoare de investitie de aproape 94 milioane de lei (inclusiv TVA) si DJ 410A, km 0+000 (Vidra) - km 28+209 (Domnesti). De asemenea, un alt proiect de anvergura vizeaza dezvoltarea si operationalizarea Parcului Stiintific si Tehnologic "Magurele Science Park", investitie in valoare de 323 milioane de lei (cu TVA). Proiectul este in pregatire si va avea o durata de 36 luni.
Totodata, continuam implementarea Sistemului de Management Integrat al Deseurilor in judetul Ilfov – Componenta 1. Colectarea separata si transportul deseurilor municipale (etapa a II-a), proiect in valoare de 140 de milioane de lei (cu TVA), cu termen de finalizare prevazut la sfarsitul anului 2025.
In anii urmatori avem in plan sa continuam proiectul major de extindere a retelei de canalizare pluviala in 9 localitati din judet (Magurele, Clinceni, Mogosoaia, Cernica, Jilava, Bragadiru, Cornetu, Buftea si 1 Decembrie. Programul, aflat in evaluare, beneficiaza de o alocare financiara totala de 294,35 milioane de lei (inclusiv TVA) si implementarea acestuia se va realiza in urmatorii doi ani. 

- Ce investitii aveti in plan pentru dezvoltarea infrastructurii de transport?
- Pregatim cateva proiecte majore de infrastructura, menite sa rezolve problemele din trafic la nivel judetean, sa asigure cresterea calitatii si sigurantei transportului rutier, dar si sa faciliteze legatura cu municipiul Bucuresti si cu judetele limitrofe. Printre acestea se afla reabilitarea si modernizarea DJ 601A - Chiajna, de la limita municipiului Bucuresti la DNCB (investitie de 53,66 milioane de lei), drumul de legatura DJ 301 Tanganu - A2 Cernica (128,5 milioane de lei), modernizarea DJ 101 Buftea - Tamasi (45,5 milioane de lei) si a DJ 100, pe raza localitatii Branesti (km 25+700 si km 33+200), cu o valoare de investitie de 20,15 milioane de lei. De asemenea, avem in etapa de elaborare a studiilor de fezabilitate si proiectul de reabilitare si modernizare a DJ 301A in localitatea Glina (27 milioane de lei), modernizarea DJ 101B, de la km 8+000 (limita judetului Dambovita), pana la km 16+900 (intersectia cu DN1) - investitie de 76,4 milioane de lei, constructia unui drum de legatura DN1A - DJ 101 Buftea (116,22 milioane de lei), reabilitarea si modernizarea DJ 601 - de la limita judetului Giurgiu pana la A1, Ciorogarla (133,25 milioane de lei), precum si a DJ 402 intre DJ 200B si limita judetului Ialomita (98,35 milioane de lei), a DJ 180 - comuna Peris (74 milioane de lei) si a DJ 184, intre DJ 101 (Moara Vlasiei) si autostrada A3 (56 milioane de lei).
As mai mentiona aici o investitie deosebit de importanta pentru intreaga regiune de sud a tarii - Proiectul "Cicloturism la Dunarea de Jos", realizat printr-un parteneriat cu judetele Calarasi, Giurgiu si Constanta. Acesta are o valoare de 11,65 milioane de lei (inclusiv TVA) si se afla deja in executie, avand termenul de finalizare stabilit in iunie 2026.
Foarte important este si proiectul de implementare a unui sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru regiunea Bucuresti-Ilfov - Informarea calatorilor in statiile de transport public. Proiectul, in valoare de 24,5 milioane de lei, se afla in desfasurare, avand termenul de finalizare stabilit in ianuarie 2026. Sistemul va fi implementat in Popesti-Leordeni, Afumati, Balotesti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Ciolpani, Ciorogarla,Clinceni, Copaceni, Corbeanca, Cornetu, Dascalu, Darasti-Ilfov, Dobroesti, Glina, Gradistea, Moara Vlasiei, Nuci, Vidra si Gruiu.

- Cum vedeti dezvoltarea infrastructurii de sanatate si educationale din judet si ce proiecte majore aveti in aceste sectoare?
- In domeniul de sanatate, avem in pregatire constructia unui ambulatoriu in orasul Popesti-Leordeni, ce va fi ridicat in urma unei investitii de 64,4 milioane de lei. Pana la finalul lunii mai 2024, vom depune proiectul pentru obtinerea unei finantari nerambursabile de 19,5 milioane de lei, pe care il propunem cu finantare din Fondul European de Dezvoltare Europeana (FEDR). Alte proiecte din domeniul sanitar vizeaza dotarea si echiparea Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Buftea si a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Ilfov.
In ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii educationale, avem in implementare mai multe proiecte aflate in etapa de evaluare pentru obtinerea de finantare prin Programul Regional Bucuresti-Ilfov. Printre acestea se afla modernizarea scolii Darasti - corpurile C2 si C3 (8,76 milioane de lei), infiintarea unui club educational pentru copii in satul Fundeni (9,25 milioane de lei), constructia unui nou corp de cladire in incinta Scolii Gimnaziale nr. 2 din satul Tanganu, comuna Cernica (12,65 milioane de lei) si constructia unei scoli primare si gimnaziale, cu clasele I-VIII, in comuna Domnesti (74 milioane de lei). Pe langa acestea, mai avem in pregatire constructia si amenajarea de noi gradinite in Ganeasa, Stefanesti si Bragadiru.

- Ce probleme intampinati in demararea/ derularea lucrarilor de constructii?
- Una dintre principalele probleme care apare in desfasurarea activitatii si este, totodata, un factor important in demararea/ derularea lucrarilor de constructii este suprapunerea traseului drumurilor cu proprietatile private, paduri etc. O alta provocare este legata de proiectarea lacunara a lucrarilor, care conduce la interventii suplimentare si decalari de termene.
Totodata, problemele intampinate cel mai des pe santier sunt legate de retelele de utilitati pentru care operatorii nu au documentatii tehnice (planse), astfel incat sa poata fi identificate in teren.

- Care sunt cele mai mari proiecte de investitii pe care le-ati finalizat in 2023?
- Cele mai mari proiecte de investitii finalizate in anul 2023 sunt reprezentate de podul pe DJ 101B (km 39+276), peste raul Ialomita, in sat Lipia, precum si de modernizarea si reabilitarea DJ 100, Otopeni - Tunari (km 2+200 - km 5+900).
De asemenea, tot anul trecut, am finalizat doua proiecte de patrimoniu foarte importante, ce au vizat conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului cultural din Ansamblul de monumente istorice al Manastirii Caldarusani (investitie de 23,2 milioane de lei), respectiv din Ansamblul de monumente istorice al Manastirii Balamuci (9,2 milioane de lei).
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
ness project
konsent
quadratum
MAKITA
siniat
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
EDIT-Structural
theda mar
concelex
noark
strabag nivel 1
viarom
rigips
Arduro
CDS
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander