Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CORDIA a construit si vandut 10.000 de locuinte, in cele doua decenii de activitate
CORDIA a construit si vandut 10.000 de locuinte, in cele doua decenii de activitate
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 14 Sep 2023 12:09
Volumul de locuinte pe care Cordia International l-a vandut pana acum este suficient pentru a gazdui intreaga populatie a unui oras mic. Principalul dezvoltator imobiliar din Ungaria, Cordia, planuieste un nou proiect major de regenerare urbana in Budapesta.
Principalul dezvoltator imobiliar din Ungaria a atins o borna importanta: in 2023, Cordia International a vandut cel de-al 10.000-lea apartament. Acesta este rezultatul a aproape doua decenii de activitate si reprezinta locuinte pentru 17.000 de persoane, ceea ce inseamna ca apartamentele vandute de Cordia ar putea gazdui intreaga populatie din Bailesti, Dobroesti sau Tandarei. Acest volum este de neegalat in comparatie cu concurenta.
Aproximativ 70% din stocul de 10.000 de locuinte se afla in Budapesta, Ungaria, in timp ce in Polonia, a doua piata ca marime a companiei, au fost vandute pana in prezent peste 2.400 de locuinte. In plus, Cordia a vandut peste 600 de locuinte in Romania, Marea Britanie si Spania - un nivel de implicare straina unic in randul dezvoltatorilor imobiliari maghiari. Cordia are un portofoliu semnificativ pe piata locuintelor de inchiriat in mai multe tari. Compania intentioneaza sa creasca in continuare ponderea constructiilor si vanzarilor in strainatate in viitor.
„Istoria Cordia isi are originea dupa inceputul mileniului cu parcul rezidential La Siesta, cu 144 de apartamente. In cele aproape doua decenii care au trecut de atunci, Cordia International a devenit una dintre cele mai importante companii de constructii rezidentiale si investitii din Europa. Lucram in continuare la dezvoltarea a mii de locuinte si, privind in viitor, in urmatorii sapte ani planuim sa vindem peste 7.000 de locuinte in Ungaria si pe pietele internationale. De asemenea, intentionam sa crestem in continuare ponderea vanzarilor internationale,” a declarat Tibor Földi, presedintele Consiliului de administratie al Cordia International.
In multe cazuri, proiectele Cordia sunt mai mult decat simple case noi si reprezinta dezvoltari complexe de revitalizare a cartierelor. Cel mai bun exemplu este Promenada Corvin, cea mai larga strada pietonala din Budapesta, impreuna cu reinnoirea completa a cartierului inconjurator. Aici, Cordia a construit aproape 3.000 de apartamente pe o suprafata de 200.000 mp si a dezvoltat si renovat 23.000 mp de spatiu public sub egida Futureal Group. Datorita proiectului, implementat in parteneriat cu municipalitatea districtului 8, unul dintre cele mai defavorizate cartiere din Budapesta a devenit o locatie populara, moderna si emblematica.
„Vanzarea celei de-a 10.000-a locuinte este o piatra de hotar uriasa in viata Cordia, realizata cu ajutorul unei echipe de experti, dintre care multi au fost alaturi de noi de la inceput. De-a lungul a aproape douazeci de ani la Futureal Group, am combinat cu succes dezvoltarea rezidentiala, comerciala si de birouri in proiectele noastre nationale si internationale de regenerare urbana. Aceasta sinergie a dus, printre altele, la nasterea emblematicei Promenade Corvin. Aceste doua decenii de cunostinte ne vor ajuta, de asemenea, sa realizam urmatorul nostru mare proiect national, Marina City,” a adaugat Gabor Futó, co-fondator si actionar principal al Futureal Group.
 
Viitorul este pe malul Dunarii
Urmatorul proiect de regenerare urbana la scara larga al grupului, Marina City, cu 1,2 km deschidere la Dunare, este programat sa inceapa in curand la Budapesta. Aici, o zona de 14 hectare va fi revitalizata ca o oaza de verdeata, la mica distanta de centrul orasului, langa promenada extinsa de pe malul Dunarii din nordul zonei Pesta, inconjurata de 90.000 mp de spatii verzi amenajate. Dezvoltarile de reinnoire urbana a cartierelor de pe pietele externe ale companiei devin, de asemenea, din ce in ce mai importante.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
MAKITA
strabag nivel 1
theda mar
leviatan
viarom
CONCEPT STRUCTURE
CDS
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
BALTIC
Ubitech
noark
rigips
grundfos
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
BA 2023
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu