Forty Management: Proceduri de autorizare pentru cel mai inalt turn de locuinte |
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 13 Ian 2022 12:21 |
Forty Management SA, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte mixte si regenerare urbana din Romania, isi propune sa dezvolte un proiect rezidential exclusivist, Central District Royal Suites, cu o valoare de piata estimata la 76 milioane de euro.
Proiectat sub forma unui turn inalt de 122 metri, Central District Royal Suites va fi cel mai inalt ansamblu de locuinte din Romania. Proiectul va fi amplasat pe un teren de 3.000 mp, situat langa Fantana Miorita si va oferi 34 de apartamente de lux in 3 configuratii: apartament pe 1 etaj complet, duplex pe jumatate de etaj si penthouse-uri pe 2 etaje.
Locatia este exceptionala, intre doua lacuri, cu vedere spre parcul Herastrau. In vecinatate se afla spatii culturale si artistice precum Villa Minovici - Muzeul de arta populara, Muzeul de Arta Apuseana sau Gara Regala Baneasa.
Central District Royal Suites va beneficia de o arhitectura unica, solutii tehnice de cel mai inalt nivel si o galerie de arta publica ce sustine artistii contemporani romani. Proiectul va integra intregul teren in spatiile publice invecinate ce vor fi reconfigurate. Fatada galeriei de arta publica permite deschiderea spatiului spre exterior, unindu-se astfel cu gradina pentru a oferi un loc adecvat pentru arta si evenimente artistice mari.
“Conceptl arhitectural al cladirii se concentreaza pe calitati oferite de cele mai exclusiviste proiecte rezidetiale din lume, precum privelisti unice, inaltimea spatiului, lumina naturala, materiale premium, autonomie energetica si tehnologie legata de confort. Volumul si geometria cladirii, in spirala, ofera o vedere unica pentru fiecare locuinta. Terasele generoase permit fiecarui apartament o deschidere de 270°. Acest proiect pune Bucurestiul pe harta proiectelor emblematice moderne” spune Traian Bompa, arhitect principal Sane Architecture.
Central District Royal Suites va fi o cladire autonoma pasiva din punct de vedere energetic. Fatada este realizata dintr-un amestec de piatra compozita neagra si panouri fotovoltaice care, in combinatie cu sisteme geotermale si o izolatie termica generoasa la exterior, asigura sustenabilitatea proiectului.
Ansamblul rezidential ofera multiple facilitati, precum piscina semiolimpica, o sala de sport si o zona de fitness, o zona de spa cu sauna, masaj si hammam, un cigar lounge, o zona pentru degustare de vinuri, o sala de auditie cu studio de inregistrari, spatii de depozitare personala si un sistem de parcare automatizat cu valet parking. Parterul va gazdui zona de receptie, galeria de arta, spatii de lucru si intalniri, un bar, un salon si o biblioteca pentru rezidenti.
Conceptul a fost realizat de Sane Architecture, un studio de arhitectura cu sediul la Paris, ale carui proiecte au fost recunoscute in mai multe competitii internationale. Compania, fondata in 2013 de catre arhitectii romani Christina Chelarescu si Traian Bompa, are o bogata experienta in domeniile arhitecturii, economiei si artei.
Central District Royal Suites a inregistrat un punctaj de 84 de puncte din 100 pe Macro Level Matrix Scale in urma unui studiu de piata emis de Savills UK asupra pietei imobiliare din Romania in 2020.
Proiectul Royal Suites Central District este castigatorul a doua premii International Residential Architecture Awards 2021 acordate de The Architecture Community pentru concept rezidential si design interior, din perspectiva originalitatii, modului de executie, spatialitatii, designului si viziunii arhitecturale axate pe sustenabilitate si abordare orientata catre client.
International Residential Architecture Awards reprezinta una dintre cele mai prestigioase distinctii din domeniu. Competitia, organizata de The Architecture Community, premiaza arhitecti, studenti, ingineri, designeri si artisti pentru idei remarcabile care redefinesc arhitectura si design-ul prin noi tehnologii, materiale, programe, estetica si organizare spatiala, dar si studii legate de revolutia digitala, adaptabilitate si flexibilitate.
|